Breaking news

Principele Nicolae s-a căsătorit religios cu Alina Binder la o biserică din Sinaia

loading...

Sinaia a găszutid uminică, nunta regală a anului în România. Principele Nicolae Medforth-Mills, în vârstă de 33 de ani, nepotul Regelui Mihai, s-a căsătorit cu aleasa lui Alina-Maria Binder, în vârstă de 30 de ani.

Nicolae și Alina s-au căsătorit civil în Anglia, în 2017, iar duminică s-au cununat religios. Slujba a avut loc la biserica Sf. Ilie din Sinaia și a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Cuplul a părăsit biserica la ora 15:30 și a pornit către către cazinoul din Sinaia, într-o caleașcă de poveste. Pe traseu, tinerii au fost însoțiți de grupuri folclorice din mai multe zone ale României. Ajunși la cazinoul din Sinaia, Nicolae și Alina au salutat publicul din balcon, apoi și-au primit invitații la recepția care a avut loc în Sala Oglinzilor.

Rochia de mireasă purtată de Alina-Maria Binder a fost creată de un designer român și a inclus motive discrete inspirate din portul săsesc.

După ce i s-a retras titlul regal, Nicolae a avut o relație încordată cu familia regală a României, lucru care a fost vizibil și la înmormântarea Regelui Mihai. Deși au primit invitații, Principesa Margareta și Principesa Elena, mătușa și mama mirelui, nu au dorit să ia parte la nunta de la Sinaia.

Nunta principelui Nicolae cu Alina-Maria Binder este prima nuntă regală care are loc în România după 70 de ani. Ultima a fost nunta principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand.

loading...