Breaking news

Principalele avantaje ale folosirii încălzirii în pardoseală

Noile tehnologii nu sunt doar despre a ține pasul cu generațiile mai tinere sau despre a fi  la modă în cercul tău de prieteni, ci ele se reflectă de cele mai multe ori în eficiență și sustenabilitate, două calități care sunt indispensabile oricărei invenții de succes în secolul 21.

Service man instelling house heating system under the floor

Printre cele care se remarcă ca fiind o alegere inteligentă în zilele noastre, se numără trecerea la încălzirea în pardoseală pentru locuința ta și nu numai. Deși ele erau folosite cu precădere în Antichitate, acestea și-au redobândit popularitatea în ultimii ani, bineînțeles, sub o formă mult mai practică și mai modernă. Pentru a înțelege mai bine acest concept, iată câteva avantaje pe care le prezintă încălzirea în pardoseală:

  • Este mult mai eficientă

Fie că vorbim de sistemele pe bază de apă sau de cele electrice, eficacitatea acestor instalații este impresionantă în ceea ce privește consumul de energie pe care îl produc. În timp ce unele centrale care folosesc calorifere au nevoie de temperaturi de peste 50 de grade pentru a începe procesul de încălzire, cele prin pardoseală redau confortul dorit într-un timp foarte scurt, deoarece în general nu au nevoie decât de 29 de grade.

  • Oferă confort instant

Căldura va fi resimțită în întreaga locuință uniform și nu va fi nevoie să te apropii de calorifer pentru a te dezgheța după ce ai stat mai mult timp afară, în mijlocul iernii. În timp ce îți pregătești ceaiul, deja vei avea corpul la temperatura perfectă și îți vei continua activitatea fără griji. Poți deschide fereastra fără să mai stai pe gânduri atunci când dorești să aerisești, căldura nu va mai fi propagată doar în zona respectivă, așadar nu o vei pierde într-un timp foarte scurt.

  • Duc la apariția unor facturi mai mici

Datorită modalității de funcționare despre care vorbeam și în rândurile de mai sus, cablurile instalate sub pardoseală ajung mult mai repede la temperatura de care este nevoie pentru a putea începe încălzire, așadar consumul este mult mai mic. Temperatura va fi una constantă în întreaga locuință și menținerea ei nu va implica costuri mari, deoarece pierderile de căldură vor fi diminuate considerabil de funcționalitatea acestui tip de încălzire.

  • Te ajută să decorezi mai ușor încăperea

Renovările și modificările în ceea ce privește mobila, designul și restul obiectelor din cameră nu vor fi o bătaie de cap deoarece nu se mai poate pune problema de „nu pot pune biroul aici, la lumină, din cauza caloriferului” sau de „dacă pui mobila lângă calorifer, nu va mai da la fel de multă căldură”. Ai libertatea să folosești spațiul exact așa cum îți dorești, indiferent de designul pe care vrei să îl abordezi. Estetica camerei va avea de câștigat considerabil în urma acestei alegeri.

  • Se potrivește cu orice tip de pardoseală

O grijă întâlnită frecvent este redată de tipul de pardoseală dorit, deoarece în conștiința multor persoane circulă ideea conform căreia este periculos să folosești o pardoseală din lemn sau mochete atunci când vrei să instalezi un sistem de încălzire prin pardoseală. Acestea sunt doar mituri, aceste instalații funcționează în perfectă siguranță cu orice tip de pardoseală și totodată nu va afecta în niciun fel înălțimea camerei.

Maricon este alături de tine

Atunci când dorești să investești în confortul casei tale și îți propune cele mai bune prețuri pentru sistemele de încălzire în pardoseală și elementele necesare pentru instalarea acestora. Alege o modalitate de încălzire a locuinței de ultimă generație care își va schimba radical perspectiva asupra sistemelor tradiționale care se fac resimțite doar la nivelul cheltuielilor, dar nu și a eficienței.

>