Breaking news

Principalele 7 avantaje ale AutoCAD

autocadAutoCAD este un program asistat de computer conceput de compania Autodesk. Acest program ofera arhitectilor, inginerilor, proiectantilor si altor profesionisti din aceste domenii de activitate posibilitatea de a crea diferite modele bidimensionale si tridimensionale pentru diferite suprafete. Cu toate ca in ultimii ani au aparut diferite astfel de programe asistate de computer, trebuie spus ca AutoCAD este considerat a fi lider de piata. Acest lucru se datoreaza numeroaselor avantaje pe care acest software le ofera acelora care aleg sa utilizeze diferitele versiuni de AutoCAD pentru proiectele pe care le deruleaza. In acest context, in ceea ce urmeaza vei putea regasi principalele 7 avantaje oferite de programele AutoCAD.

  1. Cresterea preciziei si diminuarea erorilor

Un prim avantaj important este faptul ca prin utilizarea acestui program asistat de computer este cresterea semnificativa a preciziei pentru modelele realizate. Astfel sunt diminuate considerabil erorile in cadrul proiectelor, fapt ce face ca orice proiect sa fie finalizat intr-un timp mai scurt si la costuri mai mici.

  1. Economie de timp si bani

Precizia ridicata inseamna implicit o economie importanta de timp in elaborarea si conceperea diferitelor modele pentru proiectele in care se utilizeaza versiunile de AutoCAD. Precizia ridicata conduce la diminuarea erorilor si in acest mod vorbim despre faptul ca nu va fi nevoie de revenirea la etapele de lucru anterioare pentru corectarea erorilor. In acelasi timp se poate aminti faptul ca productivitatea este mult imbunatatita prin utilizarea diferitelor instrumente implementate in cadrul AutoCAD.

  1. Facilitarea transferului de date

Tot in randul avantajelor putem aminti si faptul ca transferul de date intre diferiti utilizatori se poate face mult mai usor. Acest lucru inseamna posibilitatea de a transfera date care ocupa spatiu suficient de mare, dar si transferul rapid catre beneficiari sau catre alte persoane implicate intr-un anume proiect.

  1. Importul si exportul de fisiere

Faptul ca diferite versiuni de AutoCAD faciliteaza importul si exportul diferitelor tipuri de fisiere face din acest software unul dintre cele mai bune optiuni pentru designeri, ingineri, arhitecti sau proiectanti. Prin posibilitatea de a importa fisiere folosite in alte programe asistate de computer sau prin exportul fisierelor realizate in AutoCAD, vorbim despre cresterea productivitatii si avantajul interoperabilitatii.

  1. Utilizarea tool-urilor de tip Cloud

Un alt avantaj important este cel referitor la accesul la tool-uri de tip Cloud pe care versiunile recent lansate ale AutoCAD le pun la dispozitia utilizatorilor. Prin aplicatiile Cloud utilizatorii pot stoca si accesa datele si informatiile referitoare la un proiect la orice ora si din orice locatie, acest lucru fiind un avantaj semnificativ.

  1. Diversitatea functiilor pentru desenele realizate

Faptul ca utilizatorii de AutoCAD pot folosi functii si unelte pentru a calcula suprafete, volume, mase sau diferite trasee in cadrul desenelor realizate, reprezinta cu siguranta un avantaj foarte important al acestui program asistat de computer. In acelasi timp utilizatorii vor putea genera atat variante 2D, cat si variante 3D pentru desenele realizate.

 

  1. Accesul de pe browser web si de pe aplicatii de tip mobile

Nu in ultimul rand merita sa amintim faptul ca versiunile recent lansate din gama AutoCAD permit utilizatorilor sa vizualizeze, sa editeze si sa modifice diferite desene realizate cu ajutorul acestui software atat din cadrul browserelor web, cat si din aplicatii de tip mobile. Acest lucru inseamna o accesibilitate foarte mare pentru rezolvarea modificarilor necesare in cadrul desenelor 2D sau 3D, dar si obtinerea unui feedback rapid din partea celor implicati intr-un astfel de proiect.

Te-au convins aceste avantaje ca AutoCAD este cea mai buna optiune pentru domenii de activitate precum arhitectura, inginerie, infrastructura sau constructii? Firma CADexpert NET pune la dispozitie diferite versiuni ale acestui software. Pentru produsele si serviciile oferite de aceasta firma poti accesa www.cadexpert.eu.

 

>