Breaking news

Primul român mort în 2011 de AH1N1

Arhitectul Constantin Lepădatu, profesor de arhitectură din Iaşi, este primul român mort de gripă în acest an.

constantin.lepadatuÎn vârstă de 60 de ani, Constantin Lepădatu a murit la zece zile după internarea în spital cu simptome de gripă. Profesorul s-a stins din viaţă duminică noaptea, la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi.

El a venit în stare foarte gravă, după ce s-a întors din vacanţa petrecută în Egipt. În ciuda eforturilor medicilor, nu a răspuns pozitiv la tratament. Şansele de supravieţuire ale arhitectului ar fi fost mai mari dacă s-ar fi prezentat la spital la apariţia primelor simptome de boală.

Conf. univ dr. arh. Constantin Lepădatu era şeful Catedrei la arhitectură, design, reprezentări de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Alţi doi ieşeni au fost diagnosticaţi cu gripa porcină de la începutul anului. Este vorba despre un bărbat de 30 de ani şi de o femeie de 34 de ani. Ambii au avut forme uşoare ale bolii şi sunt acum în afara pericolului. Un alt caz de gripă porcină a fost confirmat la Ploieşti. O tânără de 23 de ani, confirmată cu gripă porcină, se află în stare gravă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele ei de supravieţuire.