Breaking news

Primul bebeluș născut la Spitalul din Buftea, la doar o zi de la redeschidere

Luni noapte, al nici 24 de ore de când Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Buftea a fost redeschis, medicii au adus pe lume un băiețel.

Un băiețel perfect sănătos, s-a născut luni noapte, în jurul orei 00.05 la Spitalul din Buftea. Mămica l-a născut pe cale naturală, în Secția de Obstetrică și Ginecologie. Iar copilul cântărește 3.5 kg și este foarte vioi.

Este primul copil născut la Spitalul din Buftea, după ce acesta a fost redeschis luni dimineață în prezența președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache,  alături de Ministrul Dezvoltării Regionale si Turismului, Eduard Hellvig.

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, dispune de 60 de paturi din care: 50 pentru spitalizare continuă și 10 paturi pentru spitalizare de zi, având în structură o secție de obstetrică ginecologie, compartiment de terapie intensivă si unul de neonatologie, laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistica medicală.

Totodată, unitatea dispune de un ambulatoriu integrat în mai multe specialități (cardiologie, medicină internă, chirurgie, obstetrică ginecologie, pediatrie, neurologie) dar și de un cabinet de diabet și boli de nutriție.

Spitalul din Buftea a fost închis la 1 aprilie 2011 prin ordina  lui Emil Boc și al Ministrului Sănătății de Atunci, Cseke Attila.

>