Breaking news

Primul an al bebelușului – în ce accesorii să investești încă de la început

Venirea acasă a bebelușului este un moment unic pentru părinți, plin de emoție, însă apar, inevitabil, și întrebări legate de investiții pentru acomodarea bebelușului în noua locuință.

Deși pentru primele luni toate lucrurile sunt puse la punct cu mult timp înainte de sosirea pe lume a bebelușului, situația poate deveni ușor haotică atunci când micuțul începe să observe lumea din jur și, implicit, să aibă alte nevoi. De aceea, este util să ai un plan de cumpărături pentru o perioadă mai îndelungată, privind lucrurile esențiale primului an, încă de la început, pentru a nu te trezi în situații neprevăzute.

Cinci accesorii esențiale în primul an al bebelușului

Scaun pentru mașină

Excursiile și deplasările dintr-un loc în altul pot exista și în primul an al bebelușului. Deși mulți părinți își anulează planurile de plecat în afara orașului deoarece efortul depus pare prea mare atunci când iau în considerare toate lucrurile necesare pentru cel mic, situația nu trebuie să fie atât de dramatică. Un scaun pentru mașină este una dintre primele investiții pe care trebuie să le luați în considerare atunci când plănuiți o excursie cu copilul, iar lucrurile se vor așeza de la sine ulterior și timpul petrecut împreună va fi mult mai plăcut.

Premergător

Primii pași ai celui mic vă vor lua, inevitabil, prin surprindere și sunt un moment special în familie. Pentru a-l pregăti pe micuț pentru primii pași și pentru a-i oferi mobilitatea de care are nevoie până la vârsta de un an, este esențial ca acesta să aibă la dispoziție un premergător. Pe Babyneeds.ro vei găsi diferite modele de premergătoare, care să-l țină pe noul membru al familiei în siguranță și care să-l ajute în explorarea noilor spații din jur.  

Marsupiu

Un model calitativ de marsupiu te va salva de durerile de spate pe care le-ai avea dacă pur și simplu ai ține copilul în brațe toată ziua. Acesta îți oferă o mobilitate mai mare prin casă, pentru a-ți putea îndeplini alte responsabilități de peste zi, fără grija de a nu putea supraveghea copilul. În plus, în funcție de alegerea marsupiului, ai putea avea norocul să nu fie nevoie să-l schimbi la fiecare trei luni,ci să fie un accesoriu care rezistă pe o perioadă mai îndelungată.

Sistem audio/video

Mai mult ca sigur nu vei reuși să supraveghezi bebelușul 24 de ore pe zi și nici nu este sănătos să fii constant îngrijorată pentru că nu știi ce face cel mic. Pentru a-ți putea lua câte o pauză peste zi, îți va fi util un sistem de monitorizare audio-video pe care să-l pui în camera micuțului, device care îți va reduce considerabil stresul de peste zi, deoarece îți permite să fii mereu în contact cu copilul.

Umidificator/ dezumidificator

Somnul bebelușilor sau lipsa acestuia este una dintre principalele probleme cu care părinții se confruntă în primul an al copiilor. Pentru a reduce numărul de motive pentru care micuțul nu doarme în timpul nopții, este util să iei în considerare și aerul din cameră. Umiditatea optimă va ușura somnul bebelușului. Astfel, asigură-te că ai la îndemână un umidificator sau, după caz, un dezumidificator pentru purificarea aerului.

În final, lucrurile așa-zis ”esențiale” pentru bebeluș pot părea infinite la început. Totuși, cel mai util este să evaluezi nevoile acestuia și nevoile voastre ca familie, iar deciziile vor fi mai ușor de luat din acest punct. 

Sursa foto: unsplash.com

>