Breaking news

Primăvara aceasta, la TVR, Luna îmbrăţişează Soarele

Îndrăgita serie de filme istorice coreene „Legendele palatului” continuă din 2 aprilie, la TVR 1 şi TVR HD, cu o producţie nouă, din anul 2012 – Luna îmbrăţişează Soarele (Mood Embracing the Sun).

luna imbratiseaza soareleSerialul are 40 de episoade şi va fi difuzat, ca de obicei, de luni până vineri, de la 17.40, respectiv 18.20, câte două episoade pe zi.

Filmul este o ecranizare după romanul „Haereul Poomeun Dal”, de Jung Eun-Gwol, povestea derulându-se la curtea regală, în timpul domniei unui rege fictiv. În prim plan se află tânărul rege în vârstă de 23 de ani Lee Hwin şi frumoasa preoteasă Wol, prima lui iubire, pentru care este capabil să-şi dea viaţa.

Într-o epocă medievală, dominată de convenţii şi prejudecăţi, povestea secretă de dragoste dintre cei doi, deşi aleasa regelui este de origine nobiliară, nu poate fi acceptată… Vor reuşi cei doi să-şi împărtăşească iubirea?

Luna îmbrăţişează Soarele este, totodată, o alegorie pe tema poziţionării corecte a tuturor elementelor. Aşa cum sistemul solar ar putea fi devastat de o eventuală schimbare a mişcărilor normale ale soarelui şi ale lunii, la fel şi pentru societate, pentru lumea întreagă, ar fi periculos dacă lucrurile s-ar abate de la calea lor obişnuită. Aceasta este, de altfel, şi ideologia politică a regelui Lee Hwin.

Serialul Luna îmbrăţişează Soarele s-a bucurat de un real succes nu numai în Coreea de Sud, el cucerind în scurt timp telespectatorii din cea mai mare parte a Asiei.

Din distribuţie fac parte: Han Ga-in, Kim Soo-hyun, Jung Il-woo, Song Jae-hee, Kim Min-seo.