Breaking news

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, declarat incompatibil de către ANI

Constantin Boșcodeală a fost găsit incompatibil de către ANI, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, și calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. „AQUAFOR” S.A. Buzău.

constantin boscodealaAgenția Națională de Integritate spune că în perioada 21 mai 2010 – 12 martie 2013, Constantin Boșcodeală a deținut, simultan, funcția de Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, și calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. „AQUAFOR” S.A. Buzău.

Astfel,  Constantin Boșcodeală a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

>