Breaking news

Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, demis la cererea consilierilor PNL

loading...

Ştefănel Marin a fost demis marţi, din funcția de primar general interimar al Bucureștiului, prin votul consilierilor generali. Consilierul UNPR își pierde mandatul după doar două luni de stat în locul lui Sorin Oprescu, primarul ales și suspendat întrucât este acuzat de fapte de corupţie.

stefanel marinLa propunerea consilierului PNL Richard Radu, de înlocuire a ordinii de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal, cu proiectul de hotărâre privind schimbarea primarului interimar, consilierii generali au fost de acord să-l debarce pe Ștefănel Marin.

Consilierii au aprobat includerea pe ordinea de zi a proiectului, cu 39 de voturi “pentru”, trei împotrivă şi o abţinere.

Pentru schimbarea din funcţie a primarului interimar Ştefănel Marin au votat 37 de consilieri generali. În timp ce alţi cinci consilieri au votat “împotrivă”, iar trei s-au abţinut.

Richard Radu a arătat că multe dintre prevederile din Acordul pentru Bucureşti nu au fost îndeplinite, deşi Ştefănel Marin a semnat acest document atunci când a fost desemnat în funcţie, în 15 septembrie, după suspendarea primarului Sorin Oprescu, acuzat de fapte de corupţie.

Liberalii din CGMB au susţinut că primarul interimar al Capitalei “trebuie să plece imediat pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureştiului”, susţinând că orice zi pe care Ştefănel Marin o mai petrece la conducerea Primăriei Generale “înseamnă o întârziere în soluţionarea problemelor existente”.

PNL îl acuză pe primarul general interimar că ar fi “întârziat nejustificat” adoptarea bugetului RADET, “măsură minimală care să permită continuarea activităţii Regiei”, şi că nu a reuşit să găsească o soluţie în ceea ce priveşte corelarea preţului gigacaloriei reglementat de ANRSC şi preţul pe care Primăria îl plăteşte regiei.

Liberalii îl acuză pe primarul interimar că nu a pus în aplicare punctul din Acordul pentru Bucureşteni privind auditul la nivelul Primăriei, susţinând că, “în ciuda hotărârii de Consiliu General care îi permite şi îl însărcinează pe Primarul Capitalei să contracteze servicii de audit, nici până în prezent nu avem o situaţie a implementării acestei decizii”.

Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei pe 15 septembrie, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celălalt viceprimar, Dan Darabonţ (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou poziţia de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după ce instanţa a decis definitiv arestarea preventivă a acestuia, pentru luare de mită.

loading...