Breaking news

Primarul din Târgu Secuiesc, amendat cu 5000 de lei pentru că nu a arborat tricolorul de Ziua Naţională a României

Bokor Tibor, primarul UDMR de la Târgu Secuiesc, a fost amendat cu 5.000 de lei de către prefectul Marius Popica pentru că, de Ziua Naţională a României, nu a dispus arborarea tricolorului românesc pe clădirile publice şi pe străzile din oraș.

steag doliu targu secuiesc ziua nationala a romanieiBokor Tibor era obligat de prevederile legale ale HG 1157/2001 şi Legea 137/2014, ca de Ziua Națională a României să arboreze pe clădirile instituțiilor publice și pe străzile principale din Târgu secuiesc, drapelul României.

Edilul a fost sancționat de prefectul Marius Popica și pentru faptul că Bokor Tibor a boicotat şi ceremoniile organizate de Prefectura Covasna cu ocazia evenimentului, de la care a absentat împreună cu toţi consilierii locali de etnie maghiară.

”Aplicarea acestei amenzi contravenţionale este singura modalitate de sancţionare a neîndeplinirii de către domnul primar Bokor a obligaţiilor legale ce îi revin de Ziua Naţională a României, în calitate de principal reprezentant al autorităţii publice locale”, a declarat pentru gândul.info prefectul Marius Popica.

Prefectul a spus că amenda ”nu are nici o legătură cu faptul că de 1 Decembrie au fost arborate, pe mai multe clădiri din centrul municipiului Târgu Secuiesc, steaguri negre de doliu, cu panglici în culorile drapelului maghiar şi nici cu decizia UDMR-ului de a ieşi de la guvernare”.

Prefectul județului Covasna a spus că: Pentru arborarea acelor steaguri negre am făcut plângere penală la Parchet, care va fi soluţionată conform prevederilor legale.

Marius Popica a mai precizat faptul că a ”solicitat în mod oficial Ministerului Afacerilor  Interne şi Ministerului Justiţiei să iniţieze reintroducerea în Codul Penal a articolului ce sancţionează ca infracţiune ofensa adusă simbolurilor şi însemnelor Statului Român, articol eliminat în mod nejustificat de către autorii noii legi penale”.

La Târgu Secuiesc, de Ziua Națională a României, în loc de tricolor, la uși și geamuri a apărut steagul negru de doliu, de care erau legate panglici în culorile Ungariei. Alături de steagul secuiesc.

Steagurile de doliu au fost arborate pe câteva case particulare, sedii de firmă şi asociaţii maghiare, în semn de batjocură faţă de Ziua Naţională a României şi Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

>