Breaking news

Primarul din Pungești, anchetat pentru felul în care a obținut terenul concesionat Chevron

Mircia Vlasă, primar al comunei Pungești este luat la bani mărunți de către prefectură și poliție, în legătură cu terenul concesionat Chevron.

chevron - pungestiInspectoratul de Poliție al Județului Vaslui și Corpul de Control al Prefecturii efectuează cercetări pentru a stabili cum a intrat în posesia terenului concesionat firmei americane Chevron, primarul comunei Pungești.

Organele de anchetă suspectează că ar fi vorba despre un schimb de terenuri între comunele Pungești și Ivănești, care nu a mai ajuns în atenția Comisiei Județene de Fond Funciar.

La IPJ Vaslui a fost primită o sesizare, depusă de un cetățean din comuna Pungești la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Iași, prin care acesta solicita efectuarea de cercetări cu privire la legalitatea tansferului de proprietate pentru o suprafață de teren din comuna Pungești. În consecință, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată„, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ștraub.

În acest caz a fost solicitat și sprijinul Corpului de Control al Prefecturii Vaslui.

„În prezent, se efectuează un control de specialitate asupra activității desfășurate de Comisiile Locale de Fond Funciar Ivănești și Pungești, județul Vaslui, pentru a se constata modalitatea de emitere a titlurilor de proprietate și punerea în posesie a terenurilor pe raza celor două Comisii Locale de Fond Funciar„, a declarat prefectul județului Vaslui, Radu Renga.

Anchetele au început după ce mai mulți cetățeni din comuna vasluiană Pungești au depus, în noiembrie, la DNA, o plângere împotriva primarului Mircia Vlasă, în care îl acuză că ar fi intrat ilegal în posesia unui teren situat pe teritoriul comunei, după ce ar fi aflat că Chevron intenționează să amplaseze sonde de explorare a gazelor de șist pe respectiva suprafață.