Breaking news

Primarul din Alexandria, Victor Drăgușin, prieten la cataramă cu preotul Nicu Chiriță

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin pare să fie prieten la cataramă cu celebrul preot Nicu Chiriță, care de 14 ani tot construiește pe banii contribuabililor, Catedrala Sf Mina din Alexandria, însă nici până acum nu a finalizat lucrările deși a primit peste 37 de miliarde de lei. 

nicu chirita - victor dragusinVictor Drăușin se cunoaște foarte bine cu preotul Nicu Chiriță, mâna dreaptă a episcopului Teleormanului și Alexandriei, Galaction Stângă.

Așa se explică de ce în ultimii șapte ani de zile, Primăria Alexandria i-a acordat preotului, peste 16 miliarde de lei vechi pentru ridicarea Catedralei Sfântul Mina din municipiu.

Potrivit datelor furnizate exclusivNEWS.ro de Primăria Municipiului Alexandria, în perioada 2008-2014, Catedrala Sf. Mina a primit 1,616, 379,48 lei, adică peste 16 miliarde de lei vechi.

În timp ce Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat bisericii, în perioada 2007 și 2014, suma de 20,6 miliarde de lei vechi. Adică un total de 3.676.379.48 lei noi. Sumele sunt parțiale întrucât inițial informațiile erau că în 2008 a început construirea Catedralei.

În loc să dea explicații despre sumele colosale de bani atribuite în 7 ani de zile, Bisericii Sfântul Mina din Alexandria, fără să verifice modul în care sunt cheltuiți banii, primarul Victor Drăgușin se atacă pe pagina sa de facebook și acuză exclusivNEWS.ro că denigrează Biserica Ortodoxă Română.

Însă niciun cuvințel despre stadiul actual al bisericii și despre cele 16 miliarde de lei alocați în 7 ani de zile din banii contribuabililor. Cum este oare posibil ca autoritate locală să aloci an de an bani pentru ridicarea unei biserici dar să nu verifici în cel fel se cheltuiesc banii?!!! Păi cum ar putea domn primar să-și verifice prietenul?!

Catedrala Sfântul Mina de pe strada Dunării din municipiul Alexandria înghite an de an, bani, dar lucrările stagnează. Nici țipenie de muncitor la lăcașul de cult început în anul 2001. preotul Nicu Chiriță, mâna dreaptă a Episcopului Teleormanului și Alexnadriei, Galaction Stângă, spune că lucrările se vor relua abia în primăvară.

Imaginile surprinse de corespondentul exclusivNEWS.ro la Alexandria, arată un șantier abandonat, invadat de buruieni și nicio urmă de muncitori. Alexăndrenii care locuiesc în zona bisericii spun că de luni bune nu se lucrează.

Întrebat de ce stagnează lucrările la Catedrală, deși anual primește fonduri, preotul Nicu Chiriță susține că a primit târziu fondurile, pe final de an, că se lucrează în interiorul bisericii la structura de rezistență și de aceea nu se văd progrese în exterior.

preotul si primarul de la alexandriapreotul nicu chirita si primarul victor dragusinpreotul nicu chirita