Breaking news

Primăria Sector 4 sare în ajutorul localnicilor din comuna vasluiană Poienești, după ce şcoala a luat foc

loading...

Ajutor nesperat pentru copii din comuna vasluiană Poienești, a căror şcoală a aluat foc. Primăria Sectorului 4 va aloca 200,000 de lei pentru reparaţia şcolii.

Consiliul Local al Sectorului 4 a decis, în această după amiază, să acorde un sprijin financiar în sumă de până la 200.000 de lei, precum și suport logistic pentru realizarea de construcții modulare, în  vederea reconstrucției clădirii școlii din localitatea vasluiană Poienești, distrusă într-un incendiu violent.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Daniel Băluță, care este convins că toți copiii din România au dreptul de a merge la școală și la grădiniță în clădiri care să le asigure integritatea fizică.

„Comunitatea noastră este solidară cu cetățenii și cu autoritățile locale din localitatea Poienești, județul Vaslui și va contribui semnificativ la reconstrucția școlii distruse în incendiul produs în această dimineață.  Este imperios necesar să trasmitem unitate în fața dezastrului și să refacem în regim de urgență clădirea unității de învățământ. Așa cum în Sectorul 4, investițiile în infrastructura școlară sunt o prioritate (în ultimii ani au fost investiți aproximativ 250 de milioane de lei pentru punere în siguranță a școlilor și a grădinițelor), și la Poienești vom sprijini autoritățile locale, astfel încât niciun copil să nu mai fie în pericol, iar cursurile să poată fi reluate cât mai curând, în condiții de deplină siguranță”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiul s-a produs în camera centralei termice a școlii și s-a extins la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați.

Centrala este într-o locație separată de școală.

Din clădire au fost scoase mobilierul, aparatura electronică, cataloagele și arhiva.

În momentul izbucnirii incendiului nu erau persoane înăuntru.

Școala fusese modernizată în 2015, a spus prefectul, care a adăugat că se caută soluții pentru reparații la clădirea afectată.

La această școală învață 126 de elevi care acum vor rămâne în sistemul online de educaţie.

loading...