Breaking news

Primăria lui Pandele, luată pe sus de polițiști, la 5 luni de când Băsescu a amenințat-o pe Gabi Firea

Primăria orașului Voluntari din județul Ilfov, a fost luată cu asalt, vineri dimineață, de către polițiști care au descins în cadrul unei ample operațiuni de percheziții care vizează un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 2 milioane de euro.

basescu - pandele - perchezitiiLa cinci luni de când Băsescu o amenința în direct la Realitatea TV, pe senatorul PSD, Gabriela Vrânceanu Firea că să stea în banca ei dacă vrea să-și mai găsească bărbatul acasă, nimeni altul decât primarul din Voluntari, azi, polițiștii pun în aplicare ordinul.

Vineri dimineață, polițiștii au efectuat simultan 31 de percheziții în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu. Printe instituțiile vizate de percheziții se numără și Primăria oraşului Voluntari, condusă de Florentin Pandele, soșul lui Gabi Firea.

130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor și investigații criminale din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. și de la inspectoratele de poliție ale județelor vizate de anchetă, participă la perchezițiile domiciliare. Vor fi puse în executare 25 de mandate de aducere.

În fapt, mai multe persoane fizice și juridice sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive și înregistrarea unor achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor.
Astfel, s-ar fi creat un prejudiciu estimat până în prezent la 2.000.000 de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat. Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI. Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Pe 14 aprilie 2014, Traian Băsescu a amenințat-o în direct la Realitatea TV,  pe senatoarea PSD, Gabriela Firea, membru al comisiei Nana, că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă dacă nu stă în banca ei.

Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Comisia Nana a descoperit că firma care a vândut proprietatea a fost înfiinţată special pentru această tranzacţie şi desfiinţată imediat după vânzare-cumpărare.
Comisia Nana a aflat că opt persoane, toate cu domiciliul în sectorul 5 al Capitalei unde îşi avea sediul şi firma respectivă, au fost iniţial împroprietărite cu terenurile care au ajuns la fiica preşedintelui, Ioana Băsescu.

Ioana Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, fără să îndeplinească condițiile de creditare și fără să prezinte garanții bancare.
Urmare a acestei amenințări, Gabi Firea a depus plângere penală la Parchetul General pe numele lui Băsescu, însă procurorii au dispus ca cercetarea penală să înceapă abia după ce președintele își încheie mandatul.