Primăria Craiova se împrumută 20 de milioane de euro

primarie1Primăria Craiova vrea să ia 20 de milioane de euro de la banca austriacă HYPO Investmentbank AG. Consilierii locali ai Craiovei sunt  chemaţi mâine în şedinţă extraordinară să aprobe contractul pentru împrumutul  pe care primăria urmează să îl contracteze în vederea realizării a două proiecte: amenajarea ştrandului Lunca Jiului şi realizarea Centrului Multifuncţional Craiova.

Creditul total, respectiv suma împrumutată plus dobânzile şi comisioanele, va fi rambursat în 20 de ani, în 68 de rate trimestriale.

Consilierii municipali au aprobat în vara anului trecut contractarea unui împrumut în scopul finanţării proiectului Water Park, din Parcul Tineretului, circa 8,5 milioane de euro, şi a cofinanţării pavilionului central din Complexul multifuncţional, circa 11,5 milioane de euro.

Primul dintre obiective este în stadiul de proiectare, iar pentru cel de-al doilea a fost anunţată intenţia de atribuire a contractului de execuţie.

Tot în şedinţa extraordinară va fi discutat şi acordul de garantare, prin care municipalitatea garantează rambursarea creditului cu bugetul local.

Ana-Maria Obadă

>