Breaking news

Prima zi la birou dupa ce absolvi un curs de leadership: iata cum ti s-a schimbat perspectiva!

O vorba din batrani spune ca pomul se cunoaste dupa roade, iar omul dupa fapte. Acelasi lucru se poate afirma si despre un curs de leadership – ceea ce conteaza nu este cantitatea de teorie care ajunge la participanti, ci imbunatatirile concrete din activitatea de zi cu zi.

curs leadership

Echipa Brightway® a inteles acest lucru, astfel incat fiecare curs leadership pe care il organizeaza este centrat pe obtinerea de rezultate palpabile atat pentru cursanti, cat si pentru organizatiile in cadrul carora acestia isi desfasoara activitatea.

Iata cum stau lucrurile in cazul trainingului First Time Manager, care li se adreseaza in primul rand incepatorilor, tuturor celor care ocupa de putin timp o functie de conducere sau abia au fost numiti intr-una!

Avantajele participantilor la un curs de leadership

Fiecare cursant va avea ocazia sa vada efectele trainingului inca din prima zi la birou. Primul efect – si unul dintre cele mai importante – consta in capacitatea de a pune la punct un proces de management mai eficient. Asta se datoreaza faptului ca primeste de la expertii Brightway® o serie de instrumente cu ajutorul carora poate sa gestioneze mai bine echipa si sa rezolve provocarile cu care se confrunta.

In cadrul cursului, sunt analizate nu numai obiectivele, ci si rolurile, procesele si relatiile dintre oameni. Cele mai noi studii in domeniile psihologiei comportamentale si neurostiintei sunt folosite pentru a identifica tipurile de motivatii – intrinseci si extrinseci – care pot fi implementate in echipa.

Sunt constientizate tiparele de comportament si sunt identificati sabotorii personali. Participantii la acest curs de leadership sunt ajutati sa isi inteleaga mai bine trasaturile de personalitate si sa identifice corect mecanismele de auto-sabotaj in rolul de manager.

Lucrul cu emotiile reprezinta o componenta importanta a activitatii unui lider, fiind necesara asertivitatea emotionala in procesul de comunicare si feedback. Prin urmare, cursantii sunt ajutati sa inteleaga rolul emotiilor si sa aplice tehnici prin care pot sa comunice eficient un mesaj catre echipa, sa delege diferite tipuri de sarcini, sa primeasca si sa ofere feedback, astfel incat sa construiasca incredere.

Parcurgerea programului de management dedicat incepatorilor inseamna, nu in ultimul rand, si un antrenament pentru delegarea sarcinilor si pentru monitorizarea eficienta a proiectelor, fara a face micro-management.

curs leadership

Beneficiile pentru organizatie

Companiile ai caror angajati participa la un astfel de curs de leadership au parte, la randul lor, de numeroase beneficii. Este vorba, in primul rand, despre dobandirea unor noi perspective, care permit dezvoltarea gandirii critice si rezolvarea rapida si eficienta a problemelor identificate. In acest fel, se face economie de oameni, de timp si de bani, intr-un cuvant de resurse care pot fi realocate catre alte activitati cheie.

Modul de predare experiential, specific echipei de profesionisti, ajuta la o mai buna transmitere a obiectivelor de la manageri catre membrii colectivului, fapt care creste performanta echipei si economiseste timp in derularea operatiunilor.

Folosind strategiile de motivare si constientizand modul potrivit de actiune a managerului in fiecare situatie in parte, creste nivelul de initiativa al fiecaruia dintre membrii echipei.

Prin urmare, participarea la un curs leadership are o multitudine de efecte pozitive atat pentru participanti cat si pentru organizatie in ansamblu, iar acestea sunt vizibile inca din prima zi petrecuta la birou dupa incheierea trainingului!

>