Breaking news

Prima producţie realizată exclusiv pentru online difuzată de tvrplus.ro

Vineri, 21 decembrie, portalul Televiziunii Române www.tvrplus.ro, va completa colecţia „DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR” cu un produs în premieră.

Este vorba de lansarea documentarului „Jurnalist la Revoluţie. Cum s-a scris istoria în mers”,  realizat exclusiv pentru online, de echipa TVR+.

Format din două părţi, „Jurnalist la Revoluţie. Cum s-a scris istoria în mers” vorbeşte despre rolul pe care televiziunea l-a jucat în timpul Revoluţiei şi oferă o imagine din interiorul TVR în acele zile. Redactori sau regizori de platou, oamenii de televiziune au sosit, pe 22 decembrie, la sediul din Dorobanţi şi nu au mai părăsit instituţia până în ultimele zile ale anului.

Urmărind cele mai importante episoade din timpul Revoluţiei, oamenii de televiziune descriu atmosfera din spatele camerelor de filmat, agitaţia din Studioul 4 sau pericolele la care s-au expus în acele zile de neuitat.

Printre intervievaţi se numără Nicolae Melinescu (redactor principal în decembrie 1989), George Militaru (regizor de emisie în decembrie 1989) sau Cornelius Roşiianu (redactor în decembrie 1989).

Aceştia vorbesc despre zvonurile care s-au dat  pe post, despre ameninţarea teroristă, dar şi despre impactul pe care l-a avut Televiziunea în rândul oamenilor.  Alături de aceştia, vor contribui cu opinii şi analize sociologul Mircea Kivu, istoricul Adrian Cioroianu şi analistul media Iulian Comănescu.

“Ineditul proiectului „DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR”  constă în faptul că toate materialele au fost create pentru a fi disponibile exclusiv online, pe TVR+. Este pentru prima dată când TVR abordează un eveniment major într-o astfel de manieră. Nu ne-am propus să dezbatem acele evenimente, ci doar să le reflectăm într-un mod cât mai actual şi mai apropiat tinerilor de azi.

Echipa de jurnalisti a TVR+ a lucrat la un documentar dedicat exclusiv mediului online care va fi difuzat în două părţi în zilele de 21-22 decembrie. „Jurnalist la Revoluţie. Cum s-a scris istoria în mers” va completa seria filmelor realizate de colegii de la Arhiva TVR, difuzate în perioada 16-22 decembrie.

Documentarul este o premieră şi reprezintă un nou pas în ceea ce priveşte oferta noastră faţă de noile tendinţe ale publicului”, a declarat Dorian Stoica, manager de proiecte online.

Simultan cu prima parte a documentarului „Jurnalist la Revoluţie. Cum s-a scris istoria în mers”, vineri, 21 decembrie, începând cu ora 10.00, portalul Televiziunii Române la www.tvrplus.ro va face public şi episodul şase despre Revoluţia Română: „Voci româneşti despre libertate”.

>