Breaking news

Preţul gazelor va creşte cu 10% pentru companii din 1 iulie

Se scumpesc gazele, dar nu pentru consumatorii casnici, ci pentru consumatorii industriali. De la 1 iulie 2011, consumatorii non-casnici vor plăti cu 10% mai mult pentru gaze.

GAZEVineri, Comitetul de reglementare ANRE a aprobat menţinerea la nivelul actual a preţurilor pentru  consumatorii casnici şi producătorilor de energie termică, numai pentru cantitatea de gaze utilizată la producerea de energie termică, în centralele de cogenerare şi în centralele termice, destinată consumului populaţiei.

„Preţul final reglementat al gazelor va creşte în medie cu circa 10% pentru consumatorii non-casnici, cu excepţia producătorilor de energie termică, pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice care este destinată consumului populaţiei, începând cu 1 iulie 2011”. se arată în deciazia ANRE.

ANRE motivează decizia majorării preţurilor gazelor pentru sectorul industrial prin creşterea preţului gazului din import de la 290 dolari la 460 dolari pe 1.000 de metri cubi.

Creşterea, din 1 iulie, cu 10% a preţului, reprezintă prima etapă a acestui proces.