Breaking news

Președintele Ucrainei susține că tancurile rusești au distrus toate casele în orașul Novosvitlivka

Președintele Ucrainei, Petro Poroşenko a declarat sâmbătă că zeci de tancuri ruseşti au atacat oraşul Novosvitlivka, distrugând toate casele localnicilor.

rusia a invadat ucrainaSituația devine tot mai gravă în estul Ucrainei. În timp ce președintele țării strigă după ajutor pentru că armata rusă invadează Ucraina, UE, NATO și ONU se țin de ședințe de urgență sterile și fără eficiență.

Petro Poroşenko a declarat sâmbătă că tancurile rusești au distrus toate casele din din oraşul Novosvitlivka și au determinat forţele ucrainene să se retragă.

Baza de pregătire a echipei de fotbal Şahtior Doneţk, antrenată de românul Mircea Lucescu, a fost distrusă de două obuze de artilerie, a declarat directorul general al grupării ucrainene, Serghei Palkin.

În urmă cu șapte zile, şi stadionul Donbass al echipei Şahtior a fost ținta atacurilor armate dintre insurgenți și armata ucraineană.

În prezent, echipa Şahtior Donețk este cazată şi se antrenează la Kiev şi joacă meciurile de pe teren propriu la Lvov.

Președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite a atacat dur Rusia, precizând că această țară este în război cu Europa și a cerut liderilor europeni să ajute militar Ucraina.

Rusia este în stare de război cu Ucraina, o ţară care vrea să facă parte din Europa, ceea ce înseamnă că Moscova este practic în război contra Europei. Trebuie să ajutăm Ucraina să se apere (…). Trebuie să le trimitem material militar”, a declarat Grybauskaite, la sosirea sa la summitul european de la Bruxelles.

Victor Ponta a declarat sâmbătă, după la reuniunea liderilor social-democraţi din statele europene, la care a luat parte, că ”trebuie să ne gândim de zece ori înainte să sprijinim militar Ucraina”.

Guvernul României condamnă implicarea evidentă a Federaţiei Ruse, că sprijinul pe care Federaţia Rusă îl acordă separatişilor în estul Ucrainei este evident şi că România, alături de întreaga comunitate internaţională, condamnă această intervenţie, că sprijină în totalitate integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi că sprijinim toate tipurile de sancţiuni care se decid la nivel european şi la nivel internaţional. În acest moment ideea unei intervenţii militare din partea României, din partea Europei, a NATO, este o chestiune care trebuie tratată cu foarte multă precauţie, în limbaj diplomatic, adică trebuie să ne gândim de zece ori înainte să vorbim, că interesul Europei şi al României este acela de a sprijini Ucraina”, a spus Ponta.

Petro Poroșenko a cerut joi statelor occidentale un ajutor militar de urgență în contextul intrării trupelor ruse în estul separatist din Ucraina.

>