Breaking news

Preşedintele Rusiei criticat dur de conaţionali pe facebook

Dmitri Medvedev, preşedintele Rusiei a publicat pe pagina sa de Facebook un anunţ privind demararea unei anchete în legătură cu acuzaţiile de fraudare a alegerilor parlamentare de acum două săptămâni.

În doar şase ore de la postare, mesajul a generat peste 8.000 de comentarii ofensive şi chiar insulte la adresa preşedintelui Rusiei.

„Nu sunt de acord nici cu sloganurile şi nici cu ceea ce spun protestatarii. Cu toate acestea, am ordonat verificarea tuturor proceselor-verbale de la secţiile de votare, cu privire la respectarea legislaţiei electorale”, se arată în mesajul lui Medvedev de pe Facebook.

În replică la acest mesaj, ruşii l-au făcut cu ouă şi cu oţet. Cele mai multe mesaje conţineau cuvântul „Ruşine!” şi  „Eşti patetic!”.

Criciticle de pe Facebook la adresa lui Medvedev vin simultan cu protestele organizate în marile oraşe din Rusia. Duuminică la Moscova au ieşit în stradă peste 40.000 de persoane care au cerut anularea alegerilor parlamentare şi organizarea unui nou scrutin.

Autorii acestor mesaje, postate duminică, s-au dovedit deosebit de curajoşi, în timp ce o manifestaţie la care au participat aproximativ 40.000 de persoane, potrivit estimărilor, a cerut organizarea de noi alegeri.

Opoziţia acuză guvernul Putin că a falsificat alegerile parlamentare şi astfel partidul său Rusia Unită a câştigat 50% din mandatele din Duma de Stat.

 

>