Breaking news

Președintele României va participa la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 19 septembrie 2022, la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra.

Azi, Klaus Iohannis a mers la Ambasata Marii Britanii de la București unde a semnat în cartea de condoleanțe.

La funeraliile de stat din Londa, de luni, 19 septembrie, vor participa peste 500 de șefi de stat și de guvern din întreaaga lume, printre care se numără și Președintele SUA, Împăratul Japoniei, Președinta Comisiei, Europene și Președintele Franței.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 9 septembrie 2022, un mesaj de condoleanțe Majestății Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în urma trecerii în eternitate a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

„În numele poporului român și al meu personal, doresc să transmit Majestății Voastre, întregii Familii Regale și poporului britanic condoleanțe și compasiune pentru dureroasa pierdere suferită. Majestatea Sa Regina a fost un lider excepțional, care și-a servit patria cu devotament și responsabilitate desăvârșită, reprezentând un simbol al stabilității și un veritabil reper moral pentru întreaga lume. Cele șapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și a întregului Commonwealth rămân în istoria umanității drept un reper și inspirație pentru noi toți și generațiile viitoare.”, a transmis Președintele României Majestății Sale Regele Charles al III-lea.

>