Breaking news

Preşedintele PNR cere suspendarea contractului de achiziţie a rachetelor Patriot şi expulzarea Ambasadorului SUA

Preşedintele Partidului Noua Românie solicită suspendarea contractului de achiziţie a rachetelor Patriot şi expulzarea Ambasadorului SUA la Bucureşti, în semn de protest faţă de ingerinţa Departamentului de Stat al SUA în treburile interne ale României care încalcă suveranitatea statului român.

sebastian popescu - presedinte pnrCea mai consolidată democraţie din lume dovedeşte cum se aplică democraţia made în SUA. Prin ordine date altor state. Ce exemplu de demorcaţie oferă americanii, românilor prin astfel de ordine?SUA confundă România cu o colonie şi îşi permite să ne dea ordine pe un ton imperativ prin care ne spun că nu avem voie să adoptăm legile justiţiei. Acestă solicitare fără precedent în istorie, denotă faptul că SUA şi-a depuăşit atribuţiile şi încalcă suveranitatea poporului român. Parlamentul României a fost ales de români nu de Departamentul de Stat al SUA. Nicio ţară din lume şi nicio instituţie internaţională nu are voie să intervină în treburile interne ale statului român. Parlamentul României ales legitim de popor, are exclusiv dreptul de a adopta legi. SUA nu are dreptul să îşi permită să spună Parlamentului cum să legifereze şi ce legi să adopte. Dacă legile justiţiei sunt bune sau nu, nu e treaba americanilor. În plus, SUA putea să vină cu o opinie în care cel mult să îşi exprime îngrijorarea prin argumente punctuale cu privire la proiectele de lege care urmează să modifice legile justiţiei din România. SUA nu a indicat niciun articol din legile aflate în procedură de adoptare parlamentară, prin care să exemplifice cum este afectată independenţa justiţiei. Americanii nu vor ca în România magistraţii să răspundă pentru faptele lor? Americanii nu vor ca legile să fie puse în acord cu deciziile CCR? Cum să ceri Parlameentului unui stat suveran, aşa ceva? Este de-a dreptul halucinant ceea ce Departamentul de Stat al SUA şi-a permis la adresa României„, a delcarat Sebastian Popescu, Preşedinte al PNR.

Solicitarea Departamentului de Stat al SUA survine la câteva ore după ce Kalus Iohannis a promulgat legea cu privire la achiziţia de rachete Patriot de către România, contract a cărui valoare se ridică la 4 miliarde de dolari.

În acest context, Preşedintele PNR, consideră că este necesară o reacţie dură din partea autorităţilor române solicitând suspendarea contractului de achiziţie a rachetelor Patriot, expulzarea Ambasadorului SUA la Bucureşti şi rechemarea în ţară a Ambasadorului României la Washington.

Reacţia autorităţilor române trebuie să fie fermă faţă de abuzul SUA la adresa României. Nu este permisă o astfel de atitudine şi imixtiune în atribuţiile Parlamentului României. În semn de protest, până când SUA nu îşi cere în mod public şi retractează în totalitate comunicatul de presă a Departamentului de Stat al SUA, România trebuie să suspende contractul de achiziţie de rachete Patriot şi să dispună expulzarea Ambasadorului SUA la Bucureşti şi să îl recheme în ţară pe Ambasadorul României din SUA. Să fie clar: nu suntem slugile nimănui. În România conduc românii, nu americanii, nu altă naţie„, a declarat Preşedintele PNR, Sebastian Popescu.