Breaking news

Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat cere demisia lui Stelian Tănase

Georgică Severin, Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, cere demisia preşedintelui SRTV, Stelian Tănase, pe motiv că a politizat ”aproape direct” instituţia, a schimbat grila de programe fără acordul Consiliului de Adminsitrației şi a decis înfiinţarea unei fundaţii, fără aviz.

stelian tanase - tvrSe strânge lațul în jurul gâtului lui Stelian Tănase. Acesta e pe cale să pice în groapa săpată chiar de el. Pentru că își continuă comportamentul dictatorial și abuziv, Stelian Tănase pare să aibă zilele numărate la șefia TVR și are mari șanse să nu-l prindă crăciunul în funcția de președinte director general al Televiziunii Române.

În doar o săptămână, Stelian Tănase a reușit să-și pună în cap atât Comisia de Cultură din Senat cât și pe premierul Ponta.

Stelian Tănase a fost audiat, miercuri în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, unde a spus că asupra sa s-au făcut presiuni politice.

În urma audierilor de miercuri din Parlament, Georgică Severin îi cere demisia lui Tănase.

”Având în vedere faptul că preşedintele director general al SRTV nu reuşeşte o conlucrare cu consiliul de administraţie al cărui membru este, având în vedere că a înaintat mai multe grile la CNA fără aprobarea CA, încălcând legea, dovadă că CNA nu le-a pus în discuţie, având în vedere faptul că a jignit Parlamentul României şi a încălcat grav legea trimiţându-ne spre avizare o fundaţie deja înfiinţată printr-o hotărâre (a CA – n.r.) îi solicit oficial demisia. În acest moment, televiziunea funcţionează ilegal, în sensul în care grilele nu sunt aprobate, nu în alt sens”, a spus Severin, joi, într-o conferinţă de presă.

Georgică Severin a solicitat CA al Televiziunii Române să se găsească o formulă legală astfel încât amenzile plătite în urma unor decizii intempestive şi abuzive luate de conducere să fie imputate celor vinovaţi.

Senatorul a mai spus că acuzaţiile lui Stelian Tănase referitoare la presiunile politice care se exercită asupra sa sunt ”gratuite şi dureroase, pentru că sunt false”.

Membrii Comisiei pentru cultură au dat aviz negativ la solicitarea Consililului de administraţie al SRTV pentru înfiinţarea unei fundaţii.

Fundaţia, având ca fondator SRTV, potrivit unei scrisori transmise comisiei, ar avea ca obiect de activitate atragerea de fonduri europene, ar beneficia de logistica şi personalul SRTV, fără a moşteni povara financiară a acesteia.

Nu trebuie să fii nici de la Curtea de Conturi, nici geniu financiar să vezi că aici, de fapt, asistăm la o tentativă de sifonare, prin care se folosesc activele TVR fără să se plătească, pentru că nu se vorbeşte nicăieri de plată”, a declarat Georgică Severin.

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, că nu va demisiona, în ciuda presiunilor care se fac asupra sa, precizând că miza este controlul editorial în timpul campaniei electorale şi că el consideră că va fi „izgonit” după alegerile prezidenţiale.

Victor Ponta a afirmat că preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase, l-a asigurat de sprijinul său în momentul în care Antonescu l-a propus preşedinte al TVR, iar, ulterior, PNL nu l-a mai susţinut, susţinând că el a refuzat acest sprijin.

„Faptul că am reuşit să îl opresc pe Stelian Tănase, să nu mai vină tot timpul la mine în birou să îmi spună ce mult mă iubeşte, ce mult vrea să mă susţină…Nu vreau, mulţumesc„, a spus Ponta la România TV.

Sătulă de minciunile lui Stelian Tănase, Irina Radu, director de programe la TVR, a răbufnit pe facebook, atacându-l dur pe acesta: Asistăm la un circ penibil, susţinut în faţa parlamentarilor care plătesc pentru ce au instalat… Dar noi ce vină avem? Cum pot demonstra minciunile, oare ?? Omul Tănase minte zilnic, cu program fix. Ştiţi vorba aia cu hoţul strigă hoţii? De ce oare vârsta unora trebuie să ne ţină cuminţi, politicoşi, îmi pare rău că părinţii mei m-au educat aşa. Mama m-a învăţat să nu scuip. Greşit, mamă!