Breaking news

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, arestat în lipsă

Tribunalul Bucureşti a emis, astăzi, un mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele Președintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, aflat în SUA la tratament. 

nicusor constantinescu - dnaLa solicitarea procurorilor DNA, judecătorii Tribunalului București au emis luni, un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, în lipsă pe numele lui Nicușor Constantinescu. Decizia vine ca urmare a faptului că Președintele Consiliului Județean Constanța nu a respectat perioada de deplasare în SUA sub control judiciar.

Prin decizia din 4 iunie, instanţa a admis în parte cererea formulată de avocatul lui Nicuşor Constantinescu privind încuviinţarea de a părăsi România, în perioada 6 iunie-11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins din Chicago. Numai că din cauza tratamentului, Nicușor Constantinescu nu a putut reveni în țară nici până la această dată.

Avocatul lui Nicușor Constantinescu a susţinut astăzi, în sala de judecată, că şeful CJ Constanţa ar mai avea nevoie de 12 săptămâni de tratament.

Decizia de azi a Tribunalului București este executorie, dar poate fi contestată la Curtea de Apel București.