Președinta Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, propusă de PNR, Ministru la Justiție

Propunere neașteptată pentru Ministrul Justiției, venită din partea Noua Românie. Dana Gîrbovan, în prezent magistrat la Curtea de Apel Cluj și Președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, este propusă de către Noua Românie, în funcția de Ministru al Justiției.

dana girbovanPartidul Noua Românie propune Primului Ministru al României, remanierea domnului Florin Iordache din funcția de Ministru al Justiției și numirea la conducerea ministerului a doamnei judecător Dana Gîrbovan.

Președintele PNR, Sebastian Popescu i-a trimis marți seară, Primului Ministru Sorin Grindeanu, o scrisoare deschisă pentru a-i propune o soluție de detensionare a situației din țară creată din cauza Ordonanței 13/2017.

Președintele Noua Românie îi propune premierului Grindeanu să-l revoce pe Florin Iordache, ca gest de recunoaștere a faptului că a gestionat deficitar activitatea Ministerului și pentru că a creat o situație tensionată în țară care a culminat cu proteste masive de stradă.

Rămâne de văzut dacă judecătoarea Dana Gîrbovan ar accepta o astfel de propunere de a fi numită Ministru al Justiției.

Iată conținutul scrisorii deschise trimisă de Președintele PNR, Sebastian Popescu, domnului Sorin Grindeanu, Prim Ministru a României:

Scrisoare deschisă adresată Primului Ministru al României,

Stimate domnule Prim Ministru Sorin Grindeanu

În calitate de Președinte al Partidului Noua Românie, prima formațiune politică din România creată de la zero, de către tineri neafiliați politic, vă adresez prezenta scrisoare deschisă prin care vă propun ca soluție de detensionare a situației create în România după adoptatea și mai apoi abrogarea Ordonanței 13/2017, remanierea actualului Ministru al Justiției, Florin Iordache și desemnarea unui Ministru din interiorul sistemului juridic.

Propunerea Noua Românie este numirea doamnei Judecător Dana Gîrbovan, magistrat la Curtea de Apel Cluj și Președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, în funcția de Ministru al Justiției.

Potrivit Constituției României, numirea și revocarea unui ministru este atributul exclusiv al Primului Ministru. În calitate de Președinte PNR, respect separația puterilor în stat și vă rog să luați aceste propuneri ca și recomandare și nu ca o imixtiune în activitatea de Prim Ministru al României.

Consider că numirea doamnei Dana Gîrbovan la Ministerul Justiției ar fi un semnal către popor că incidentul ”Ordonanța 13” nu se va mai repeta. În plus, competența juridică a doamnei magistrat Gârbovan, nu cred că poate fi contestată de cineva.

Vă rog să luați cele mai bune decizii în favoarea poporului român pentru ca societatea românească să nu se împartă în două tabere: români contra români.

Cu deosebită considerație, Sebastian Constantin Popescu,

Președinte al Partidului Noua Românie

 

>