Breaking news

Premii de 25.000 de euro la Turneul Internațional de Bowling din România

IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), a deschis competiția la IDM Club Bucureşti şi pune în joc premii de 25.700 de euro, cea mai mare valoare oferită până acum.

Osku Palermaa - bowlinPeste 100 de jucători profesionişti din 13 țări s-au înscris anul acesta la cea de-a cincea ediție a IBIBO, ce se desfășoară în intervalul 05 – 12 octombrie 2014, la IDM Club Bucureşti.

„Turneul internațional IDM Bucharest International Bowling Open a atras anul acesta un număr record de peste 100 de jucători profesioniști. Pe lângă numărul mare al participanților, prezența jucătorilor din Top 50 mondial, a celor din Professional Bowlers Association (PBA), dar și cea mai mare valoare a premiilor oferite până acum, atestă faptul că turneul de la București se înscrie în circuitul celor mai importante din Europa. Ediția de anul acesta a IBIBO este cu siguranță Turneul de Bowling al Recordurilor în România” declară Dragoş Tigoianu, managerul echipei de organizare a IBIBO 2014.

Printre jucătorii de top înscriși în turneul din acest an, se numără: Brian Voss, legendă a bowlingului internațional, cu 25 de titluri PBA în palmares; Bjorn Rudshagen, câștigătorul de anul trecut al Turneului Internațional de Bowling din România, campion european și multiplu campion național al Norvegiei; și Barry Foley, jucătorul numărul unu al momentului din Irlanda.

În premieră, la IDM Bucharest International Bowling Open, participă Osku Palermaa, jucătorul de bowling cu cea mai rapidă lovitură din lume, campionul en-titre în cadrul celui mai recent turneu din circuitul World Bowling Tour (WBT) organizat în luna august în Thailanda. Osku Palermaa se află pentru prima dată la o competiție organizată în România.

La cea de-a cincea ediție a IDM Bucharest International Bowling Open și-au anunțat participarea și peste 40 de jucători din România. Dintre aceștia, șapte jucători fac parte din lotul național de bowling.

Romeo Gagenoiu, membru al echipei naționale de bowling, românul cu cel mai bun rezultat la IBIBO 2013 (locul al 11-lea) este favorit în finala din acest an a competiției. Romeo Gagenoiu este multiplu campion național, la individual și pe echipe, și este reprezentantul României la Cupa Mondială AMF, ce se va desfășura în luna noiembrie în Polonia.

Turneul internaţional de bowling IDM Bucharest International Bowling Open se va desfăşura pe două categorii: A (clasă profesionistă) şi B (clasă semiprofesionistă), diferenţa fiind făcută de media de joc a fiecărui participant. În categoria A sunt prezenţi jucătorii cu medii foarte mari (între 180 şi 300 de popice), iar în cazul jucătorilor semiprofesionişti, media de joc este de 180 de popice. Structura actuală a turneului permite schimbări pe tabloul final, astfel încât un jucător semiprofesionist cu un scor foarte bun poate înlocui un jucător profesionist, dar care a obţinut un scor mai mic.

Turneul de anul acesta se bucură de sprijinul unor companii importante la nivel mondial în producerea și furnizarea de echipamente dedicate acestui sport, precum Kegel, Sivissidis, Roto Grip și Storm. Lista partenerilor și susținătorilor turneului de bowling cuprinde în acest an următoarele companii: Dacia, Renault, Nissan, First Advertising și Serus România.

Finala turneului IBIBO va avea loc duminică, 12 octombrie, începând cu ora 20:00 și va fi transmisă în direct de Sport.ro. Accesul spectatorilor este liber pe tot parcursul turneului.

>