Breaking news

Premierul Ponta spune că până în 2016, TVA-ul trebuie să revină la 20%

Premierul României, Victor Ponta a declarat miercuri că TVA-ul trebuie redus treptat, astfel încât până în 2016, să revină la 20%.

Ponta vrea reducerea treptată a taxei pe valoare adăugată până la 20%.

Părerea mea şi a economiştilor este că una dintre marile lovituri pe care le-a primit economia românească a fost creşterea TVA cu cinci puncte procentuale într-o săptămână, când s-a dat decizia şi a şi crescut, aşa încât nu cred că mai trebuie să creştem TVA, ci dimpotrivă, în mod treptat şi pe măsură ce este sustenabil din punct de vedere bugetar, trebuie să ajungem în 2016 înapoi la 20% TVA”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a arătat că TVA este o resursă importantă şi stabilă pentru buget, dar este o taxă “împărţită incorect”, deoarece afectează în egală măsură atât persoanele cu venituri mari, cât şi pe cele cu venituri reduse.

La sfârşitul lunii iunie 2010, Guvernul Boc a decis majorarea TVA de la 19% la 24%, creşterea fiind aplicată începând cu luna iulie a aceluiaşi an deși legea fiscală prevede ca modificarea taxelor și impozitelor să se facă cu șase luni înainte de a intra în vigoare.

>