Breaking news

Premierele teatrale din weekend

Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, dar şi Opera Naţională Bucureşti prezintă spectacole în premieră, la finalul acestei săptămâni.

teatruPe scena Teatrului de Comedie se va juca diseară, în premieră oficială, montajul “Cantăreaţa cheală & Lecţia”. Reprezentaţia, programată pentru ora 19.00, în Sala Mare a teatrului, îi reuneşte pe actorii Virginia Mirea, Florin Dobrovici, Mirela Zeţa, Dragoş Huluba, Andreea Samson, George Costin şi Bogdan Cotleţ. Direcţia de scenă a spectacolului este asigurată de Victor Ioan Frunză, iar scenografia ii aparţine Adrianei Grand.

Oana Pellea va reveni pe scena Teatrului Bulandra în premiera “Oscar şi Tanti Roz” de Chris Simion, ce va avea loc mâine seară. Ea joacă alături de Marius Manole în spectacolul realizat după textul lui Eric Emmanuel Schmitt.

Şi Opera Naţională Bucureşti va găzdui o reprezentaţie în premieră. Duminică, Studioul Experimental de Operă şi Balet ‘Ludovic Spiess’ din cadrul Operei va prezenta spectacolul ‘Visul unei nopţi de vară’, poem coregrafic după piesa lui William Shakespeare, pe muzică de Felix Mendelssohn Bartholdy. Regia şi coregrafia spectacolului, desfăşurat in Foaierul Galben al ONB, sunt semnate de Maria Popa, iar scenografia de Andreea Koch, care debutează cu acest spectacol pe prima scenă lirică a ţării.

Tot duminică se va juca, în prezenţa autorului, ‘Fitness’ de Jacques de Decker, o producţie a Teatrului de Comedie din Capitală. Decker a venit special din Belgia pentru a vedea transpunerea scenică a textului său. ‘Fitness’ este un recital susţinut de actriţa MTeatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, dar şi Opera Naţională Bucureşti prezintă spectacole în premieră, la finalul acestei săptămâni.

>