Breaking news

Premieră naţională la TVR 3: Aventurile micilor vedete

După ce a făcut turul Europei la festivaluri, seria de filme de scurt metraj pentru copii Aventurile micilor vedete va fi difuzată, în premieră naţională, la TVR 3, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 10.30.

În rolul profesoarei rele, micii telespectatori o vor regăsi pe Ema Pendiuc, cunoscută publicului TVR 3 din emisiunea Vocea populară, încheiată în această vară.

Aventurile micilor vedete constă în şase filme educative, pline de umor, în care rolurile principale sunt jucate de copii cu vârste între 5 şi 11 ani, absolvenţi ai Şcolii de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, condusă de Ema Pendiuc. Produse chiar de vedeta  TVR 3, filmele sunt regizate de sora acesteia, Ariana Pendiuc, cel mai tânăr regizor român ale cărui filme au participat la Festivalul de la Cannes, în doi ani consecutivi.

Ema Pendiuc, invitată alături de sora ei la matinalul TVR 3, Regional Café, declara: „Sunt bucuroasă că telespectorii TVR 3 au ocazia să vadă filmul cu care am participat la Cannes anul acesta, Micile vedete la şcoală, în care am dat statutul de prezentator TV pe cel de actriţă într-un rol despre care copiii mi-au mărturisit mai târziu că-mi vine „manuşă”: profesoara cea rea.  Să fiu sinceră, pe moment n-am ştiut dacă să râd sau să plâng. În orice caz, a fost o experienţă unică, ce mi-ar plăcea să se repete în viitorul apropiat”.

Filmul pentru copii este precedat, în programul TVR 3 de sâmbătă dimineaţă, de Ţara lui Piticot (emisiune realizată de Studioul teritorial Iaşi, difuzată de la ora 10.00), în care telespectatorii vor afla dacă „piticoţii” reuşesc să se angajeze ca spiriduşi la fabrica de jucării a lui Moş Crăciun…