Breaking news

Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat în domeniul construcţii

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au desfășurat în această lună acțiuni de control la trei societăți comerciale din București-Ilfov, care efectuează prestări de servicii în domeniul construcţiilor.  

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către entitățile verificate este de 3 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată și impozit pe profit.

Societățile înregistrau în evidențele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice și juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor.

Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

DGAF desfășoară permanent acțiuni de control antifraudă la nivel național în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală aflată în vigoare.

>