Breaking news

Pregatirea sistemului de incalzire pentru sezonul rece. 3 aspecte de luat in considerare

Chiar daca iarna a inceput sa se instaleze mai greu comparativ cu anii precedenti, zapezile si temperaturile scazute inca isi fac simtita prezenta, mai ales dupa perioada sarbatorilor.

Din aceasta cauza, odata sosit, sezonul rece ii prinde pe multi oameni nepregatiti, ceea ce inseamna fie costuri mai mari la factura de gaze, fie imbracaminte mai groasa in interiorul locuintei.

Cu toate acestea, inca este timp sa-ti pregatesti sistemul de incalzire pentru temperaturile scazute care se anunta in viitorul apropiat. O pregatire corespunzatoare inseamna atat un plus de confort termic pentru timpul petrecut in interiorul casei tale, cat si bani mai putini cheltuiti pe facturile de gaz.

Iata cele mai importante aspecte ale pregatirii sistemului de incalzire

Intregul sistem de incalzire trebuie pregatit corespunzator pentru sezonul rece, indiferent ca locuiesti in apartament sau la o casa de dimensiuni mari. Pentru acest lucru, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale.

Heating white radiator radiator in living room.

Aerisirea caloriferelor

Pentru a evita situatii neplacute si o incalzire insuficient de puternica a locuintei, trebuie sa aerisesti calorifele inca de la primele semne ale scaderilor de temperatura. Pentru a fi sigur de functionarea optima a acestora, poti face acest lucru la sfarsitul lunii octombrie sau inceputul lunii noiembrie, indiferent de temperatura exterioara.

Motivul pentru care trebuie sa aerisesti caloriferele il reprezinta faptul ca trebuie sa te asiguri ca nu a aparut niciun fel de defectiune in interiorul instalatiei, iar apa isi urmeaza cursul corespunzator, permitand circulatia agentului termic.

Materialele instalatiei termice

Fiecare element din instalatia termica are o serie de materiale corespunzatoare.

De exemplu, in cazul caloriferelor, cele mai populare materiale sunt fonta, otelul si aluminiul, deoarece pot raspandi caldura in mod eficient.

In acelasi timp, cele mai bune materiale pentru tevi sunt cuprul si polipropilena, fiind materiale usoare, care pot rezista si suspendate, si permit o circulatie eficienta a agentului termic. De asemenea, asigura-te ca ele pot rezista unei renovari, mai ales daca locuiesti la apartament, si ca pot fi asezate discret, pentru a se integra estetic in locuinta ta.

Sfaturi profesioniste

Indiferent ca vrei sa faci o simpla revizie, ai nevoie de o opinie sau vrei sa inlocuiesti intreaga instalatie termica, este important sa te bazezi pe sfatul unor profesionisti.

Consultanta este la fel de importanta precum serviciul sau produsul propriul-zis. Este, de asemenea, o solutie eficienta din punct de vedere financiar, deoarece sfaturile venite de la companii specializate in instalatii termice, precum Unic Energo Instal, te pot ajuta sa previi defectiuni si sa eviti situatii neplacute care ar necesita interventii urgente si costisitoare, dar si cu alte variante de incalzire avantajoase.

De asemenea, ia in considerare faptul ca un parteneriat pe termen lung cu o companie specializata vine la pachet cu avantaje precum preturi preferentiale la servicii si produse sau interventii prioritare, atunci cand sunt solicitate.

Chiar daca iarna nu s-a instalat pe deplin, trebuie sa-ti pregatesti instalatiile de incalzire in cel mai scurt timp, pentru a verifica functionarea lor corespunzatoare. In plus, nu uita sa faci o revizie si dupa trecerea sezonului rece, astfel incat sa asiguri un serviciu de mentenanta regulat.

sursa foto: envato.com

>