Breaking news

Pregătirea motostivuitorului pentru perioada de iarnă

Se apropie decembrie și iarna va fi în curând aici, iar când vine vorba de operațiunile cu motostivuitoare în timpul sezonului rece, este important să fii conștient de riscurile care pot apărea. Nu numai pentru personalul care lucrează cu motostivuitoarele sunt necesare anumite precauții, dar riscul unor stivuitoare nepregătite corespunzător pentru iarnă se extinde spre alte zone, fiind nevoie de protecție contra unor posibile accidente.

Condițiile meteo mai dure, cum ar fi zăpada și gheața, pot, de asemenea, să crească semnificativ orice risc, iar acești factori sunt adesea neglijați. Ca rezultat, pot interveni potențiale accidente și probleme costisitoare, datorită unui echipament de stivuit, de exemplu un motostivuitor diesel.

Așadar, îți propunem câteva sfaturi de siguranță rapide pentru a te ajuta să te pregătești în siguranța pentru lunile de iarnă. Dacă vei urma aceste sfaturi cu grijă și diligență, veți reduce semnificativ riscul apariției oricărui accident provocat de un motostivuitor diesel,  pe măsură ce se instalează zilele mai reci și întunecate.

Efectuează controale înainte de iarnă

Acest aspect e bine să îl notezi în calendar, dar dacă încă nu te-ai gândit,  este extrem de important să efectuezi verificări și lucrări de întreținere înaintea sezonului rece pentru motostivuitoare Indiferent că le folosești doar în interior sau ieși și în aer liber cu ele, motostivuitoarele trebuie verificate înainte de începerea iernii

Efectuând verificări în perioada de pregătire pentru sezonul rece, veți putea să vă protejați mai bine operațiunile împotriva facturilor neașteptate de reparații, evitați perioade  de nefuncționare și, în esență, orice probleme legate de timpul rece.

Instruiește operatorii să verifice în mod regulat utilajele și să organizeze o inspecție amănunțită o dată pe sezon, împreună cu un specialist.

Asigură-te că personalul tău este instruit corespunzător

Desigur, este evident că oricine nu a urmat pregătirea adecvată nu trebuie să încerce niciodată să opereze un camion cu stivuitor și acest lucru este valabil mai ales în lunile mai reci

Exploatarea stivuitoarelor în timpul iernii, mai ales afară,  necesită un set de abilități diferit, deoarece există pericole diferite de care să fie conștienți.

Prin urmare, este absolut esențial ca tot personalul să urmeze o pregătire temeinică și reîmprospătări periodice ale noțiunilor,  pentru a asigura un mediu de lucru complet sigur.

Verifică starea echipamentelor

Componentele cheie ale oricărui motostivuitor cunosc adesea o anumită uzură în lunile mai reci, când vremea extremă e predominantă. Zăpada și gheața în special pot genera cu ușurință la deteriorarea anumitor componente. Deci, la începutul sezonului,  este esențial să efectuezi verificări amănunțite pentru a determina dacă mașinile sunt în stare bună de funcționare.

Este mult mai bine să descoperi problemă mai devreme decât să te ocupi de un motostivuitor care se strică mai târziu. Se recomandă urmărirea verificărilor prezentate în manualul operatorului pe care l-ai primit de la producător. Nu uitați să aloci timp pentru a încălzi corect motorul și hidraulica înainte de a începe lucrul. Chiar și rularea utilajului la ralanti timp de câteva minute poate ajuta uleiul să circule.

Creează pasaje de protecție și protejează zonele pietonale

Alunecarea și derapajul generează un procent mare de accidente la locul de muncă, de fapt este cea mai frecventă cauză de accidentare majoră la locul de muncă în general. De îndată ce zăpada și gheața încep să apară pe drumuri, lucrurile devin mult mai riscante. Este esențial să identificăm zonele care sunt cel mai probabil afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, de exemplu intrări, parcări, pasarele, zone înclinate și locuri predominant întunecoase și alunecoase.

Trebuie să te asiguri că elimini prin curățare gheața și zăpada sau alte pericole care ar putea împiedica funcționarea în siguranță a echipamentului. Marchează zonele nesigure folosind semnalizare și semne. E bine să acoperi pasarelele pietonale sau utilizează un material antiderapant pe zone mai mici , atunci când acestea nu sunt utilizate.

În locurile exterioare unde se deplasează un motostivuitor, e bine ca suprafața să fie dezghețată corespunzător. Dacă presari sare sau nisip, lasă timp pentru a acționa. E recomandabil să nu folosești motostivuitoarele în zonele necurățate de gheață și zăpadă.

 

>