Breaking news

Pregăteşte-te pentru sezonul de vară

Sezonul de vara se apropie cu pasi rapizi si odata cu el si temperaturile ridicate. Este important prin urmare sa va pregatiti pentru noul sezon cald din timp si sa nu asteptati venirea primarii sau chiar a verii pentru a pregati masina.

O inspectie atenta la partea tehnica a masinii este necesara pentru a fi siguri ca nu aveti defectiuni la directie sau la suspensie cand intrati in noul sezon de temperatura.

O schimbare importanta o reprezinta si montarea unor anvelope potrivite. In prezent, legislatia auto in vigoare nu va obliga sa aveti cauciucuri vara precum sunt obligatorii cele de iarna cand e zapada sau polei pe carosabil. Insa specialistii in domeniu recomanda sa montati cauciucuri vara atunci cand temperatura media creste peste 7 grade celsius. Peste acel prag termic pneurile de iarna devin foarte moi si isi pierd o mare parte din performanta, distanta de franare fiind marita considerabil. Tineti cont ca pneurile sunt singurul contact pe care masina il are cu asfaltu, prin urmare starea si calitatea lor afecteaza atat siguranta cat si performanta condusului.

Va recomandam sa verificati mereu starea anvelopelor inainte sa le montati pe masina, in cazul in care aveti un set ramas din sezonul trecut. Verificati daca sunt galme, taieturi sau o uzura anuntata sau neuniforma. Daca observati oricare din aceste defecte va recomandam sa optati pentru cauciucuri noi si sa cumparati un set online.

Nu va recomandam sa optati pentru anvelope second hand, starea acestora neputand fi garantata si greu de analizat. Pot fi defecte greu de sesizat cu ochiul liber care sa se manifeste in timpul condusului si astfel va puteti expune la riscuri nedorite si puteti ajunge chiar la accidente majore create din cauza unei explozii si pierderea controlului.

Prin urmare, este important sa va pregatiti de noul sezon cald cu un set de cauciucuri vara. Cauciucurile de vara trebuie sa fie intr-o stare buna inainte de montajul pe masina sau daca aveti ramase din sezon trecut si nu sunt intr-o stare buna, este mai mult decat recomandat sa montati anvelope noi.

>