Breaking news

Pregăteşte-te pentru noul sezon de vară

Sezonul de vara isi spune cuvantul iar temperaturile incep sa creasca simtitor. Odata cu schimbarile de temperatura este mai mult decat recomandat sa faceti o inspectie atenta masinii pentru a fi siguri ca masina nu a suferit defectiuni in timpu sezonului rece. Daca depistati defectiuni pe partea de articulatii, este mai mult decat recomandat sa le schimbati.

O schimbare importanta ce trebuie facuta odata cu venirea primarii o reprezinta si montarea unor anvelope vara potrivite. Diferenta de performanta intre un set de anvelope iarna si anvelope vara atunci cand temperatura creste este considerabila. Diferenta majora care afecteaza orice sofer o reprezinta distanta de franare marita in cazul in care rulati cu pneuri de iarna pe timpu verii, din cauza ca acestea devin mult mai moi si isi pierd din proprietati.

  • Verificati setul de anvelope de vare vechi

Daca aveti un set de cauciucuri vara ramas din sezonul trecut, va recomandam sa inspectati atent starea lor pentru a fi siguri ca nu au suferit defectiuni in timpu depozitarii lor. Analizati atent dupa galme, taieturi sau rupturi pe flanc care sunt o dovada ca ziul exterior al anvelopei a suferit defectiuni si acesta nu mai rezista la presiuni ridicate.

De asemenea, verificati si inaltimea profilului pentru a fi siguri ca acesta nu este uzat peste masura. Limita minima de uzura in prezent stiupulata de catre legislatia auto in vigoare este de 1.6mm. Sub acel prag pneul nu mai este considerat sigur si se recomanda sa cumparati rapid anvelope noi.

Cea mai rapida si sigura varianta prin care puteti achizitiona cauciucuri vara noi o reprezinta varianta online. Gasiti o gama variata de cauciucuri vara online pentru orice dimensiune si pentru orice autoturism. Beneficiati de livrare gratuita oriunde in tara si aveti parte de multiple beneficii precum garantie si certificat de conformitate.

Va reamintim ca legislatia auto in vigoare stipuleaza ca trebuie sa aveti acelasi profil pe o axa masinii. De asemenea, daca aveti masina cu tractiune integrala este recomandat sa aveti acelasi profil pe toate cele 4 roti. Daca aveti 4×4 si aveti profile diferite sau de inaltime diferita, masina poate depista asta ca fiind o inclinatie diferita.

Conduceti mereu doar cu anvelope intr-o stare buna, fie ca alegeti cauciucuri vara, iarna, sau cauciucuri all season.

>