Breaking news

Prefectul Capitalei a decretat stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoaielor

Sectorul 1 al Capitalei intră din acestă noapte în stare de alertă din cauza gunoaielor neridicate de Romprest de mai bine de 20 de zile de pe străzi.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a aprobat cererea Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la Sectorul 1 cu privire la decretarea stării de alertă.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand a cerut şi în luna iunie, Prefecturii Capitalei declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza gunoaielor neridicate de Romprest. Însă atunci, Prefectura a refuzat declararea stării de alertă.

Azi, Prefectul Capitalei a aprobat starea de alertă.

„Am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat: creşterea capacităţii de răspuns pentru îndepărarea riscului – acumularea de deşeuri necontrolate; crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni reapariţia acestui fenomen, schimbarea mentalităţii agenţilor economici şi a populaţiei pentru a împiedica abandonarea de deşeuri pe raza Sectorului 1 necontrolat. Vom monitoriza zilnic, aflăm ce cantitate e ridicată zilnic de fiecare operator, care e cantitatea dusă spre depozitare”, a spus Stoica.

Prefectul Capitalei spune că nu se va rezilia contractul cu Romprest: În nicun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră. Cred că Romprest e parte din soluţie, trebuie să presteze serviciile care merg bine, ridicarea gunoiului din gospodării. Pentru ridicarea gunoiului de pe străzi trebuie aduse capacităţi suplimentare. Concret, să existe capacităţi suplimentare, fie proprii, fie o altă firmă care să poate alături de Romprest să rezolve situaţia.

Potrivit Primăriei Sector 1, deșeurile nu au mai fost colectate de 20 de zile, ceea ce pune în pericol sănătatea cetățenilor, dar și mediul înconjurător. În Sectorul 1 ar fi 2.700 de tone de gunoi neridicat. Este ceea ce se numește gunoi stradal.

Prefectul Capitalei a adăugat că, dacă situația nu se va îmbunătăți, starea de alertă nu va fi prelungită.

>