Breaking news

Predictibilitatea și tansparența, prioritățile ministrului Eduard Hellvig

loading...

Prezent la o întânlire a oamenilor de afaceri din județul Suceava, Ministrul dezvoltării regionale și Turismului, Eduard Hellvig a declarat că în mandatul său, prioritare sunt predictibilitatea, transparența și crearea locurilor de muncă.

Sâmbătă, Eduard Hellvig a participat la la deschiderea Târgului naţional de construcţii Bucovina Construct, Imobiliare & Expo Garden, din Suceava, prilej cu care a discuat și cu oamenii de afaceri din județ.

Predictibilitatea și transparența, alături de interesul pentru crearea locurilor de muncă,  reprezintă prioritățile mele strategice ca ministru. Plecând de la aceste aspecte, ne dorim să introducem normalitatea în actul de guvernare. Vom pune accent pe prioritizarea investițiilor derulate în beneficiul comunităților locale, dar și pe și pe implementarea standardelor de cost și a celor de calitate în contractele publice, astfel încât să asigurăm o gestionare eficientă a resurselor bugetare. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului trebuie să aibă un rol foarte important în crearea de locrui de muncă și în generarea de profitabilitate pentru bugetul de stat, pentru ca resursele bugetare care se întorc aici să poată fi distribuite în concordanță cu necesitățile cu care se confruntă România în prezent” a menționat ministrul Eduard Hellvig.

La discuția cu ministrul Hellvig au participat oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților publice locale și ai Camerei de Comerț și Industrie din județul Suceava. Discuțiile între reprezentanții administrației publice și mediul privat s-au axat pe accesarea fondurilor europene prin porgramele gestionate de MDRT, eficientizarea investițiilor publice, corectitudinea achizițiilor publice și calitatea serviciilor și a lucrărilor executate în cadrul contractelor cu instituții de stat.

Cu privire la fondurile europene, ministrul dezvoltării regionale și turismului a declarat că ținta de absorbție până la finalul anului 2012 pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 este de 30%.

 

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian