Breaking news

Precizarile unei firme de pompe funebre din sectorul 4 privind despagubirile in caz de deces prin accident de munca

Decesul unei persoane apropiate reprezinta unul dintre cele mai grele momente pe care le traverseaza fiecare dintre noi, in aceasta viata. Durerea pierderii cuiva drag este insotita de necesitatea de a rezolva o serie de probleme birocratice si care tin de organizarea ceremoniei funebre. Pentru indeplinirea tuturor acestor obligatii, este recomandat ca – daca locuiti in zona – sa apelati la ajutorul unei firme de pompe funebre din sectorul 4.

pompe funebre sector 4

Lucrurile devin cu atat mai complicate in momentul in care decesul a survenit in urma unui accident petrecut la locul de munca. In acest caz, exista legi speciale, care se refera inclusiv la despagubirile ce trebuie achitate de catre angajator. Pentru a le obtine, ajutorul unei companii de pompe funebre sector 4 devine esential.

Ce prevede legislatia romaneasca?

Obligatiile angajatorului sunt inscrise in Legea nr. 346/2002, privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, republicata in Monitorul Oficial, nr. 251 din 8 aprilie 2014. In esenta, textul spune ca angajatorii au obligatia de a lua legatura cu asiguratorul si de a-l pune in tema asupra accidentelor soldate fie cu incapacitate de munca, fie cu decesul asiguratului. Comunicarea trebuie sa aiba loc imediat ce angajatorul a aflat despre producerea accidentului de munca.

Specialistii de la o firma de pompe funebre Sector 4 pot sa verifice daca angajatorul isi indeplineste aceste obligatii si daca respecta toate celelalte prevederi legale. De pilda, in cazul decesului unei persoane asigurate, provenit ca urmare a unui accident de munca sau a unei boli profesionale, de despagubire beneficiaza o singura persoana, care poate fi: sotul supravietuitor, parintele, tutorele, copilul sau mostenitorul, in conditiile dreptului comun. In lipsa oricareia dintre aceste persoane, poate beneficia de despagubire persoana care dovedeste ca a suportat cheltuielile survenite in urma decesului.

Ce pasi trebuie facuti pentru obtinerea despagubirii?

Pentru a intra efectiv in posesia despagubirii acordate conform legii, trebuie parcursi mai multi pasi, in care rudele pot fi asistate de reprezentantii firmei de pompe funebre din sectorul 4. Primul pas costa in completarea cererii pentru obtinerea despagubirii in caz de deces, care apoi trebuie depusa la sediul asiguratorului, insotita de actele din care rezulta dreptul solicitantului.

pompe funebre sector 4

Admiterea sau respingerea acestei cereri trebuie emisa de catre asigurator in termen de cel mult 20 de zile de la data depunerii. Decizia trebuie sa fie scrisa si adresata solicitantului in termen de cel mult 5 zile de la data emiterii ei.

In ceea ce priveste cuantumul despagubirii, acesta este egal cu 4 salarii medii brute, comunicate de Institutul National de Statistica. Odata stabilita suma despagubirii in caz de deces, plata trebuie efectuata in termen de 15 zile de la data emiterii deciziei.

Dupa efectuarea platii despagubirii, asiguratorul are obligatia de a inscrie pe verso-ul certificatului de deces original mentiunea „Achitat despagubire in caz de deces, nr. 346/2002“, plus data, semnatura si stampila. Suma de bani va fi acordata de catre casa teritoriala de pensii pe raza careia isi are domiciliul solicitantul.

Astfel, o companie de pompe funebre sector 4 va ajuta atat cu organizarea ceremoniei funebre, cat si cu clarificarea oricaror eventuale probleme birocratice.

>