Breaking news

Preafericitul și-a făcut și serviciu privat de Ambulanță. La Bistrița, salvarea vine de la popa

loading...

La Bistrița SALVAREA vine de la popa. Patriarhia Română, prin Asociaţia “Filantropia Ortodoxă”, și-a deschis serviciu de ambulanţă la Bistriţa. Pacienții care dau ”colțul”, ajung direct la cimitir având preotul asigurat.

patriarhul daniel - ambulantaSalvarea vine la pachet cu popa la Bistrița. Înființat de Asociația „Filantropia Ortodoxă”, proiectul unic la nivelul Patriarhiei Române va oferi transport bolnavilor care nu se află în stare critică.

„Încercăm să întregim activitatea serviciilor noastre medicale în judeţul Bistriţa-Năsăud prin serviciile medicale pe care le desfăşurăm de doi ani de zile. Serviciul va deservi pacienţii care nu necesită asistenţă specializată, mai precis va veni în sprijinul persoanelor care vor să fie internate în spital şi care nu necesită supraveghere medicală intensă”, a declarat Președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă”, părintele Marius Pintican.

La sediul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Bistriţa va funcţiona un dispecerat, iar cei care doresc pot apela direct organizaţia la numărul de telefon 0363. 107. 076, iar din luna ianuarie și la numărul unic de urgență 112.

La inaugurarea Serviciului de Ambulanță, alături de oficialități locale și județene a luat parte și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei.

Ierarhul a săvârșit sfințirea spațiului unde serviciul de Ambulanță „Filantropia Ortodoxă” își va desfășura activitatea precum și autospecialele puse la dispoziția bolnavilor.

„Filantropia Ortodoxă din Bistriţa desfăşoară mai multe proiecte, iar cel mai nou proiect este cel cu Serviciul de Ambulanţă. Înainte aveam două cămine de bătrâni, cantina socială din Bistriţa, centrul de zi pentru persoane din Bistriţa şi multe altele, dar preşedintele al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă din Bistriţa, părintele Ioan Pintican a observat că mulţi dintre cei care apelează la ajutorul nostru sunt nedeplasabili şi cu maşini improvizate sau rugând pe unul şi pe altul să ne ajute să îi ducem la căminul de bătrâni, să îi aducem aici la centrul Filantropiei pentru ajutoare, e mai greu. Atunci s-a născut această idee, să facem rost de o ambulanţă care să ne ajute la aceste servicii. Cred că e primul serviciu de felul acesta din Patriarhia Română. Noi sperăm că vor fi şi altele pentru că Filantropia Ortodoxă are filială mare şi în Cluj, dar acolo nu avem o ambulanţă ca şi aici. Poate în timp vom avea şi acolo pentru că încă o dată, este de mare folos pentru a-i deplasa pe cei ce nu se pot deplasa singuri pentru a fi ajutaţi”, a declarat Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei.

Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud a fost înființată în 2012.   În cei trei ani de activitate, asociația a deschis la Cușma și la Maieru două centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu pentru întreg județul, iar la Bistrița un centrul de zi, aflat sub ocrotirea Sfântului Simion, cantina socială „Sfânta Filofteia” și cabinetul Medico-Social „Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei”.

În caz că pacienții transportați cu ambulanța Patriarhiei nu mai apucă sfântul tratament medical, au garantat sfânta liturghie și pot fi duși direct la cimitir. Așadar, cu ambulanța popilor ajungi ori spital ori la cimitir.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>