Breaking news

Președintele TVR nemulțumit de contractul privind difuzarea meciurilor din UEFA Champions League

Noul președinte Director General al Televiziunii Române, Alexandru Lăzescu este nemulțumit de condițiile în care a fost negociat și semnat contractul privind difuzarea meciurilor de fotbal din Champions League.

TVRNoul preşedinte director general al TVR, Alexandru Lăzescu, a vorbit despre contractul defectuos legat de achiziţionarea drepturilor de difuzare ale UEFA Champions League, pentru care s-au plătit 35 milioane euro. Acesta a declarat pentru ştirile CityFM că din contractul pe trei ani, câştigat în anul 2008 de către TVR, pe vremea când la conducerea instituţiei se afla Alexandru Sassu, s-au recuperat aproximativ 10% din sumă, adică 3 milioane de euro.

Referitor la acel contract al UEFA Champions League, sigur, a fost o decizie luată în urmă cu ceva vreme. Era şi un alt mediu pe publicitate, iar pe de altă parte, problema de fond este că în cazul unor astfel de contracte e o lecţie din care trebuie să învăţăm. Trebuie să îţi faci proiecţii financiare pe termen lung pentru că e vorba de un contract pe trei ani şi trebuie să vezi în ce măsură investiţia într-un astfel de proiect poate fi parţial recuperată. Ori acest lucru nu s-a întamplat, aşa că sigur în acest moment avem o problemă pe care trebuie să o gestionăm, dar există limite, pentru că vrem, nu vrem, suntem într-un cadru contractual pe care trebuie să îl respectăm„, a declarat noul preşedinte director general al TVR, Alexandru Lăzescu.