Breaking news

Președintele Poloniei a murit într-un accident aviatic

loading...

Avionul Prezidențial din Polonia, un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia Nu există niciun supraviețuitor.

avion-polonezLa bordul avionului prezidențial se aflau mai mulți demnitari polonezi printre care și Guvernatorul băncii naţionale a Poloniei, Slawomir Skrzypek,  care urmau să participe la ceremonia d ecomemorare a 70 de ani de la masacruld e la Katin.

Printre pasagerii avionului se numără liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS) şi liderii altor două partide poloneze, susţine publicaţia citată.

În timp ce se apropia de pista de aterizare, “avionul a acroşat mai mulţi copaci, a căzut şi s-a descompus”, a declarat el.

Cu puţin timp înainte, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că 87 de persoane au murit în această catastrofă, potrivit Itar-Tass.

Parchetul rus, citat de agenţiile ruse, a menţionat că la bord erau 132 de persoane, fără a preciza numărul morţilor.

Accidentul s-a produs la periferia oraşului Peciorsk din regiunea Smolensk “în situaţia în care era ceaţă puternică”, a precizat un oficial din cadrul departamentului de anchetă al Parchetului, Vladimir Markin, citat de agenţia RIA Novosti.

Preşedintele polonez Lech Kaczynski, împreună cu soţia şi familiile unor ofiţeri polonezi executaţi în urmă cu 70 de ani de poliţia lui Stalin, se îndrepta către Katin, în apropiere de Smolensk, pentru a se reculege la mormintele acestora.


loading...