Prahova grav afectată de alunecări de teren

Ploile și căldura din ultimele zile au contribuit la topirea zăpezii și dezghețarea solului, fapt ce a dus în Prahova la alunecări de teren care au afectat grav 19 localități.

alunecare terenAzuga, Comarnic, Breaza, Boldeşti – Scăieni şi Vălenii de Munte şi 14 comune au fost afectate de alunecările de teren. În Azuga, un pod destinat traficului pietonal, construit peste pârâul Azuga în zona drumului naţional 1, la kilometrii 135 – 136 ai drumului, a fost avariat din cauza alunecărilor.

În oraşul Comarnic, 12 case din cartierul Ghioşeşti sunt izolate şi la ele nu se poate ajunge cu nici un fel de autovehicul din cauza unei alunecări de teren, iar alte şase zone sunt de asemenea afectate de alunecări de teren mai vechi.

În comunele: Bertea, Tătaru, Salcia, Ceptura, Lapoş, Brebu, Telega, Şotrile, Teişani, Şoimari, Chiojdeanca, Poseşti, Bătrâni şi Măgureni, au fost activate sau reactivate alunecări de teren. În aceste localităţi mai multe drumuri judeţene şi comunale au fost afectate şi mai multe imobile sunt monitorizate, întrucât în imediata lor apropiere există riscul ca pământul să se disloce.

>