Breaking news

PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, părăsește coaliția de guvernare

loading...

Deputații din Partidul Poporului Dan Diaconescu au anunțat marți, că rup colaborarea cu PDS și părăsesc coaliția de guvernare.

dan diaconescu si victor pontaDecizia a fost luată marți, în urma unei ședințe la Camera Deputaților, în care deputații au decis să rupă colaborarea cu PSD.

PPDD a făcut un apel către toţi cei care au părăsit partidul în ultimii ani, să se reîntoarcă în PPDD, pentru a putea continua politica începută în 2012.

Pe 10 noiembrie, Premierul Victor Ponta a numit-o pe Simona-Allice Man, preşedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu, la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, cu rang de secretar de stat.

Decizia deputaților PP-DD vine la o săptămână de când UDMR a anunțat că părăsește coaliția de guvernare.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că UNPR, PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, el arătând că nu a discutat cu liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu care anume vor reveni acestei formaţiuni.

Am avut o discuţie azi cu domnul Tăriceanu legată de buget şi de coaliţie, dar nu a cerut domnul Tăriceanu nici patru funcţii, nici ce anume funcţii”, a spus Ponta.

Premierul a spus că PLR va primi categoric portofolii, în conformitate cu principiul de funcţionare al coaliţiei de guvernare.

Dacă coaliția de guvernare pierde și sprijinul minorităților naționale, majoritatea parlamentară devine tot mai fragilă iar debarcarea Guvernului Ponta devine tot mai previzibilă.

loading...