Breaking news

Poziţia ergonomică a bebeluşului

Imediat după naştere şi în perioada următoare, corpul bebeluşului este fragil, oasele sunt moi, motiv pentru care în condiţii incorecte se pot produce traume la nivelul capului, al coloanei vertebrale sau chiar ruperi de ligamente.

beblusOdată apărute, cu greu se pot vindeca şi/sau pot lăsa urme asupra conformației corpului sau dezvoltării intelectuale de mai târziu.

Creşterea şi osificarea corpului bebeluşilor se produce concomitent, în timp, finalizându-se în jurul vârstei de 12-14 ani, când se închide cutia craniană osificându-se definitiv.

Acesta este motivul pentru care părinţii trebuie să asigure un spaţiu adecvat odihnei şi somnului bebeluşilor.

Este ştiut faptul că în primele trei luni de viaţă acesta are o mare nevoie de somn, motiv pentru care cel mic doarme mult şi în timpul nopţii, dar şi în timpul zilei, cu pauzele scurte destinate hrănirii şi schimbării scutecelor.

 Daca bebelusul va dormi pe o saltea cu duritate adecvata, atunci dezvoltarea sa fizică va fi normală, excluse fiind deformările coloanei vertebrale, cel mai des întâlnite la copii, vizibile în jurul vârstei de 3-5 ani.

Pentru a asigura poziţia ergonomică a corpului bebeluşului în timpul somnului sau în starea de veghe când acesta este întins, ar fi bine să utilizaţi saltele special realizate pentru copiii cu vârste de 0-3 ani.

Aceste saltele au dimensiunile potrivite pentru a putea fi aşezate în landouri sau în pătuţurile pentru copii, astfel încât nu veţi da greş în privinţa dimensiunii; importantă este însă calitatea texturii acestora.

Pe piaţă românească se comercializează o gamă largă de saltele destinate copiilor cu vârsta menţionată mai sus, realizate din materiale adecvate unei dezvoltări normale a corpului. Vă prezentăm câteva modele demne de interes, dintre care puteţi alege varianta dorită.

Salteaua realizată integral din fibre de nuca de cocoş reprezintă una dintre alegerile înţelepte pe care o puteţi face pentru a asigura un suport adecvat poziţionării coloanei vertebrale şi a întregului corp. Materialul ecologic este prelucrat cu tehnologii speciale care permite obţinerea unui suport cu rigiditatea adecvată. Deşi are grosimea de 12 cm, permite aerisirea constanţa, astfel încât nu se adună mirosuri înţepătoare sau transpiraţie care dăunează celui mic. Între suportul din fibre de cocoş şi husă detaşabilă şi lavabilă din bumbac s-a aplicat un strat de Termo-Loftex pentru confortul termic al bebeluşului indiferent de anotimp. Fermitatea saltelei permite utilizarea zilnică timp de 3 ani fără deformări semnificative. Dimensiunile saltelei din cocoş integral sunt 120 X 60 X 12 cm.

O altă saltea demnă de interesul părinţilor responsabili, care preferă un spaţiu de somn şi odihnă conforme unei dezvoltări fizice corecte, este modelul “Multistrat cocoş şi hrişca”. Materialele naturale din care este confecţionată salteaua asigură un strat cu rigiditate adecvată, nu se deformează în timp după utilizaţi zilnice şi prezintă o serie de alte avantaje. Dintre acestea menţionăm: aerisirea straturilor fără concentrarea de acarieni sau mirosuri neplăcute; dimensiunile perfecte pentru copilul de 0-3 ani; posibilitatea de a fi transportată uşor în cazul în care va deplasaţi cu bebeluşul pentru mai mult timp în alte locaţii în concediu. Dimensiunile sale sunt 120 X 60 X 12 cm, iar calitatea produsului este indiscutabilă. Este accesorizata cu o husă lavabilă şi detaşabilă din bumbac.

>