Breaking news

Povestea salvatorilor de bebeluși de la Maternitatea Giulești

Duminică, ora 18.30, la Digi 24, într-un reportaj emoționant, emisiunea Din|interior prezintă adevăraţii eroi ai zilelor noastre îşi spun cu modestie poveştile, de multe ori incredibile.

salvatoriiIncendiul de la Maternitatea Giulești, în care patru bebeluşi au murit iar alţi şapte au suferit arsuri severe, nu a fost nici acum uitat de opinia publică. Dacă atunci nu ar fi fost ei, pompierii, numărul victimelor ar fi putu fi mult mai mare.

Misiunea de salvare a durat în total patru ore, în condiţii extrem de dure chiar şi pentru cineva foarte antrenat. Şi ea a fost îngreunată de faptul că trebuiau să salveze micuţi care nu puteau nici măcar să strige.

Ei erau legaţi. Incubatorul este exact ca în burta mamei. Legaţi vital de nişte funcţii artificiale. Nu pot să strige, nu pot să vorbească. Trebuiau trataţi sau manevraţi încet pentru că erau fragili”, îşi aminteşte cu tristeţe jandarmul Cristian Vâlcu.

Povestea oamenilor care își pun în pericol zi de zi viața o spune Laurentiu Rădulescu în ediția de duminică a emisiunii „Din|interior”, de la 18.30.

Au salarii foarte mici, fac totul din pasiune fără să se gândească la riscuri şi fără să se plângă, duc o viaţă modestă, de multe ori la limita sărăciei, ănsă sunt mândri de profesia lor  de jandarm sau de pompier.

Echipa „Din|interior” a ales să spună povestea unor oameni speciali, să meargă alături de ei pentru a vedea cu ce se confruntă de fapt şi, pentru a arăta prin asta o altă latură frumoasă a României.

La ultimele zăpezi abundente din Moldova  4 jandarmi au dat dovadă de un altruism şi un curaj nebun. După ce au primit un apel la 112 cum că un bătrân imobilizat la pat, într-un sat izolat de zăpezi, nu a mai mâncat de 3 zile, jandarmii au plecat să-l salveze.

Dar cum ţara despre care vorbim este România, maşina lor, o Dacie bătrână a cedat şi nu i-a mai putut duce la misiune. Au împrumutat un jeep, dar şi acesta a cedat în faţa zăpezilor, aşa că au luat mâncarea şi o lopată şi au mers 6 kilometri prin viscol şi zăpadă până la cel aflat în nevoie. Şi, mai mult decât atât, i-au cumpărat şi toate cele necesare pentru a supravieţui.

Am adunat bani de la colegi şi i-am luat câteva alimente. Pâine, salam, conserve, ce am putut atunci”, spune plt. maj. Tudorel Telentin, unul dintre cei patru eroi.

Pentru eroismul lor, cei patru jandarmi de la Podu Turcului au primit o scrisoare de felicitare de la ministrul administraţiei şi internelor. Atât. Ce nu s-a spus însă este că aceşti oameni plătesc reparaţia maşinii pe care au împrumutat-o pentru a-l salva pe bătrân.

A trebuit să achităm contravaloarea reparaţiei, în sumă de aproximativ 3500 Ron. Nu ne pare rău. Banii îi putem face. Ne bucurăm că am putut ajuta persoana respectivă”, spune jandarmul Tudorel Telentin.

Cine sunt aceşti oameni cu adevărat, cum arată viaţa lor în condiţiile în care sunt obligaţi să se descurce cum pot, de ce autorităţile noastre nu pot face mai mult pentru ei, de ce nu putem avea şi noi un cult pentru eroi, aşa cum au americanii, sunt tot atâtea întrebări pe care le vom regăsi în ediţia de duminică, ora 18.30, a emisiunii „Din|interior”, de pe Digi24.

>