Breaking news

Povestea nespusă a tunelurilor de sub București, sâmbătă la Digi 24

Laurențiu Rădulescu vă spune duminică, de la 18.30, la emisiunea „Din interior”, povestea nespusă a tunelurilor de sub București, în premieră și-n exclusivitate la Digi24.

Reporterii emisiunii au intrat în catacombele de sub Comitetul Central si de sub Palatul Regal, locul pe unde legenda spune că fugea Carol al doilea la amanta sa, Elena Lupescu.

Sub oras există o rețea de tuneluri impresionantă, zeci de kilometri de necunoscut, un oraş subteran interzis, un depozit uriaş de istorie, ascunzători perfecte pentru fugari sau tuneluri strategice pentru boierii de altădată sau pentru Ceauşescu. Şi toate acestea sunt acoperite de uitare.

Bucureştiul ar putea deveni la fel de atractiv turistic precum Roma sau Paris dacă ar fi exploatate şi tunelurile de sub oraş.

Sunt zone care nu au fost încă cercetate şi care ar trebui investigate, ele ar putea duce la surprize adică la scoaterea la iveală a unui Bucureşti subpământean”, a declarat pentru Digi24 istoricul Dan Falcan.

Materialul realizat pentru emisiunea „Din interior” scoate la iveală secrete bine ascunse din trecut. Pare greu de crezut, dar accesul în tunelul conacului Golescu, singurul tunel care figurează pe lista monumentelor istorice din România, se face prin gheenă unui cămin studenţesc. Te duci să duci gunoiul şi deschizi o poartă către trecut, exact ca-n filme. Graţie unui coridor lung de 10 kilometri, care leagă conacul boieresc de mănăstirea Chiajna, s-au pus bazele a două revoluţii care au modernizat România. Fugarii şi cei căutaţi de autorităţi le foloseau din plin. Astăzi locul este înfundat cu gunoaie.

Puţină lume ştie că sub Casă Poporului se afla o reţea de galerii strategice care leagă clădirea de fostul Comitet Central şi de Palatul Regal. Practic Ceauşescu putea să dispară şi să apara când voia el.

Digi24 a reuşit să pătrundă în această lume fascinantă iar duminică, de la 18.30, la „Din interior”, veţi vedea, în format HD, un reportaj excepţional şi mărturii impresionante despre Bucureştiul subteran.