Breaking news

Povestea de succes a unui campion. Cornel Pantelin, de la kaiac canoe a ajuns campion la culturism şi fitnees

Cornel Pantelin, un tânăr bucureştean în vârstă de doar 25 de ani a ajuns să aibă un fizic de invidiat şi să facă furori în competiţiile naţionale şi internaţionale de fitness, graţie muncii asidue şi a dorinţei de performanţă. 

Fetele îl adoră, bărbaţii îl invidiază pentru corpul său bine lucrat, dar puţini ştiu ce se ascunde în spatele acestei imagini de perfect body, parcă sculptat şi decupat din revistele de profil.

Cornel Pantelin a început să practice sportul de performanţă încă de la vârsta de 14 ani, când la şcoala generală unde era elev în clasa a VII-a, a venit un antrenor de la kaiac canoe pentru a selecta tinere speranţe. După cinci ani de muncă asiduă la kaiac canoe timp în care a obţinut locul 4 la un concurs naţional, Cornel, forţat de împrejurări, întrucât urma să susţină examenul de bacalaureat, a ales să se apuce de sport la sala de sitness din cartier.

În 2008, un antrenor de kaiac a venit la mine la școală și a întrebat cine vrea să se înscrie la kaiac canoe. Eu auzisem ceva despre acest sport de la un prieten dar nu mare lucru și am zis să încerc. Am practicat acest sport aproximativ 5 ani. Am câștigat diferite cupe zonale. Iar la nivel national, locul 4 a fost cel mai bun rezultat la kaiac. În clasa a XII-a am făcut trecerea de la kaiac la fitness. Ai mei nu erau de acord că pierdeam mult timp pe drum până la antrenament și nu mai aveam timp să învăț pentru Bac. Atunci le-am spus că o să mă antrenez la sala din cartier. Și asta am făcut. În 2012 am început sala. Am mers la sală cu gândul să fac fitness la nivel înalt dar nu din punct de vedere al competițiilor. Am vrut să ajung să fac bani din fitness ca şi model, să fiu imaginea diferitelor branduri, să apar în reclame, să fiu un fitness model cunoscut, nu neapărat să concurez„, a declarat Cornel Pantelin pentru exclusivNEWS.ro.

După patru ani de muncă grea în sala de forţă, Cornel a participat la primul său concurs unde a ieşit pe locul cinci din 20 de participanţi. Era începutul unei cariere de succes în fitness.

În 2014 eram în sală la antrenament și atunci l-am cunoscut pe Flavius Adrian, prietenul meu care atunci se pregătea pentru primul lui concurs. Ne-am împrietenit, între timp el a ajuns campion național și mi-a spus mai înglumă mai în serios că el se antrenează doar cu campioni. Mi-a spus că ar fi păcat să nu concurez şi eu. Aşa m-a convins să mă înscriu la primul meu concurs în 2016, Tiger Classic de la Bucureșți unde am obținut locul 5 din 20 de concurenți”, a mai spus Cornel Pantelin.

Campionul dezvăluie secretul succesului în fitnees şi culturism: Cred că secretele au fost ambiția și consecvența. Am.făcut multe sacrificii. Dar cred că a meritat. Când mă refer la sacrificii mă refer atât la alimentație cât și din punct de vedere social. Pentru un sportiv de performanță e destul de greu să aibă o viață socială și o alimentație normală. Trebuie să aibă un program foarte bine pus la punct. Mai ales în acest sport alimentația și odihna au un rol foarte important, dacă nu cel mai important. Trebuie să îți cântăreșți mâncarea, nu poți să pierzi nopțile și așa mai departe. Ceea ce pentru un tânăr din ziua de azi este destul de greu și necesită foarte multă disciplină.

Cornel dezvăluie pentru exclusivNEWS.ro, meniul zilnic care-l ajută să se menţină în formă.

„Am o alimentație destul de sănătoasă. În mare parte mesele mele sunt alcătuite din carne, ouă, legume, orez, cartofi, paste, ovăz și fructe (fructele doar când nu sunt în pregătirea pentru competiție). Evit mâncarea procesată, zahărul și sucurile. În perioada în care nu sunt în pregătire pentru o competiție, am 4 mese mai mari pe zi, plus un shake proteic. Când sunt în perioada competițională am 4 mese plus 2 shakuri proteice, dar mesele sunt mult mai mici. Am folosit și folosesc și suplimente proteice. Suplimentele proteice sunt sănătoase . Acestea ne aduc un aport de nutrienți, de asta se numesc suplimente. Un sportiv are nevoie de mult mai mulți nutrienți decât un om normal pentru a se reface așa că este indicat să folosească suplimente pentru un randament maxim. Însă să nu se aștepte la nimic miraculos. Suplimentele nu sunt steroizi. Majoritatea oamenilor care nu prea se pricep au impresia că suplimentele sunt steroizi și se așteaptă ca atunci când folosesc o proteină să aibă rezultate peste noapte. Neștiind că dacă beau o cupă de proteină e că și cum ar mânca 100 g de carne în plus„, a dezvăluit Cornel Pantelin.

Cei care vor să-i calce pe urme şi să îşi lucrueze corpul la sală, Cornel îi îndeamnă să aibă în primul rând răbdare şi să fie foarte disciplinaţi: Părerea mea este că dacă vrei să practici acest sport la nivel înalt și vrei să concurezi, trebuie să fii dedicat 100%, 24 h din 24. În acest sport după cum spuneam nu doar antrenamentul contează ci mult mai importante sunt alimentația și odihna. Asta presupune multe sacrificii, muncă și răbdare.

Pe lângă reultatele obţinute în competiţiile de fitness şi culturism care i-au adus împlinire şi satisfacţie, Cornel Pantelin spune că cea mai mare mulţumire a sa o are la centrul de transformare Bodyshape Transformation unde lucrează ca antrenor întrucât a ajutat mulţi oameni să slăbească şi să îşi schimbe stilul de viaţă: ca şi antrenor am avut ocazia să ajut sute de oameni să își schimbe stilul de viață și să slăbească. Asta este cea mai mare mulțumire a mea. Atunci când oamenii au rezultate și îmi mulțumesc pentru că i-am ajutat să își schimbe stilul de viață de la un stil dezorsonat și nesănătos la un stil de viață organizat şi sănătos.

Absolvent al Facultăţii de Management Turistic şi Comercial din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir, Cornel Pantelin îşi doreşte să reprezinte România la nivel înalt în competiţiile internaţionale şi să participe la celebrul concurs Arnold Classic.

„Cred că cel mai important trofeu cucerit de mine până acum este cel de la Tiger Classic IFBB 2017 când am reușit să mă clasez pe locul 2. A fost cea mai grea competiție la care am participat. Pentru anul 2019 mi-am propus să fac pauză de la competiții și să încerc să mai acumulez masă musculară. Astfel am mai mult timp să mă ocup de job, de familie și astfel să evoluez și pe plan social pentru că viața nu se rezumă doar la competiții. Trebuie să și trăim, să ne bucurăm de cei dragi. Pe viitor ca și obiectiv este să obțin o medalie la un concurs internațional cum ar fi Arnold Classic și să reprezint România la cât mai multe competiții”, a precizat Cornel Pantelin pentru exclusivNEWS.ro.

Rezultate fintness Cornel Pantelin, disciplină culturism și fitness , categoria men’s physique 170 cm:
Locul 5 Tiger Classic 2016
Locul 1 Campionatul național 2017
Locul 2 Tiger Classic IFBB 2017
Locul 2 Campionatul Balcanic 2018
Locul 1 Campionatul național 2018
Locul 3 Cupa Mondială 2018