Breaking news

Potaissa Turda a câştigat în premieră în istorie, Challenge Cup la handbal

Potaissa Turda a cucerit duminică, la Atena, în premieră Cupa Challenge la handbal masculin. Echipa din România a pierdut returul cu AEK Atena, dar a cucerit trofeul graţie victoriei zdrobitoare din manşa tur a finalei Challenge Cup.

Duminică,  Potaisa Turda a fost învinsă de AEK Atena cu scorul de 27-26 (11-18), în Sala Olimpică ”Nikos Gkalis” din Atena, în manşa retur a finalei. Însă  Potaissa a câştigat trofeul după ce în tur se impusese cu scorul de 33-22.

Turdenii au jucat a doua lor finală consecutivă în Cupa Challenge, anul trecut pierzând ambele manşe cu Sporting Lisabona, 28-37 în Portugalia şi 24-30 la Cluj-Napoca.

Potaissa a arătat că este mai bună decât AEK şi a dominat meciul din capitala Greciei conducând aproape tot meciul, victoria de palmares a gazdelor venind dintr-o aruncare de la 9 metri tratată cu superficialitate de ardeleni în ultima secundă.

Echipa antrenată de Horaţiu Gal a făcut o primă repriză excelentă şi conducea la pauză cu 18-11. Potaissa avea 21-17 în min. 43, dar ultimul sfert de oră jucătorii turdeni nu s-au mai concentrat la joc, fiind clar că nu mai pot scăpa trofeul, iar AEL a forţat şi obţinut o victorie de consolare.

Potaissa este a patra echipă din România care câştigă Cupa Challenge, după CSA Steaua Bucureşti (2006), UCM Reşiţa (2007, 2008, 2009) şi HC Odorheiu Secuiesc (2015).

>