Breaking news

Potaissa Turda a câştigat în premieră în istorie, Challenge Cup la handbal

loading...

Potaissa Turda a cucerit duminică, la Atena, în premieră Cupa Challenge la handbal masculin. Echipa din România a pierdut returul cu AEK Atena, dar a cucerit trofeul graţie victoriei zdrobitoare din manşa tur a finalei Challenge Cup.

Duminică,  Potaisa Turda a fost învinsă de AEK Atena cu scorul de 27-26 (11-18), în Sala Olimpică ”Nikos Gkalis” din Atena, în manşa retur a finalei. Însă  Potaissa a câştigat trofeul după ce în tur se impusese cu scorul de 33-22.

Turdenii au jucat a doua lor finală consecutivă în Cupa Challenge, anul trecut pierzând ambele manşe cu Sporting Lisabona, 28-37 în Portugalia şi 24-30 la Cluj-Napoca.

Potaissa a arătat că este mai bună decât AEK şi a dominat meciul din capitala Greciei conducând aproape tot meciul, victoria de palmares a gazdelor venind dintr-o aruncare de la 9 metri tratată cu superficialitate de ardeleni în ultima secundă.

Echipa antrenată de Horaţiu Gal a făcut o primă repriză excelentă şi conducea la pauză cu 18-11. Potaissa avea 21-17 în min. 43, dar ultimul sfert de oră jucătorii turdeni nu s-au mai concentrat la joc, fiind clar că nu mai pot scăpa trofeul, iar AEL a forţat şi obţinut o victorie de consolare.

Potaissa este a patra echipă din România care câştigă Cupa Challenge, după CSA Steaua Bucureşti (2006), UCM Reşiţa (2007, 2008, 2009) şi HC Odorheiu Secuiesc (2015).

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian