Breaking news

Postul public de televiziune din Atena, ocupat de studenţii greci

Televiziunea de stat din Atena a fost ocupată de un grup de studenţi greci. Aceştia au pătruns duminică seara în sediul televiziunii, întrerupând emisiunea difuzată de acesta.

Aproximatic 50 de studenţi au pătrunsă duminică seara în sediul televiziunii NET şi au întrerupt emisia postului naţional. Studenţii au mers la televiziune cu scopul de a transmite un mesaj cu privire la reforma din universităţi, însă nu au fost lăsaţi de oficialii din televiziune. Drept urmare emisia postului a fost oprită.

În acelaşi moment, poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva unei manifestaţii a studenţilor în apropierea Parlamentului.

Un incident similar celui de duminică s-a produs în decembrie 2008, când mai mulţi tineri au pătruns pe platoul jurnalului de seară pentru a protesta faţă de uciderea de către poliţie a unui băiat în vârstă de 15 ani.

Tinerii au desfăşurat o banderolă pe care telespectatorii puteau citi „Încetaţi să vă mai uitaţi la televizor şi ieşiţi în stradă”. Jurnalul a fost întrerupt rapid şi înlocuit cu anunţuri publicitare.

Aproximativ 2.000 de persoane s-au reunit în piaţa Syntagma, centrul manifestaţiilor organizate împotriva Guvernului de mişcarea „indignaţilor”, care a urmat modelul manifestaţiilor din Spania.

Un grup de protestatari a aruncat cu sticle în poliţie. Grecii sunt furioşi şi protestează împotriva unei taxe controversate impuse salariaţilor, împotriva reducerii pensiilor şi a creşterii TVA.