Breaking news

Postul de televiziune Sport.ro se închide de la 1 iulie 2014

Aleksandras Cesnavicius, şeful operaţiunilor CME în România închide la 1 iulie 2014, canalul Sport.ro. Este al treilea canal de sport care dispare din România, după Telesport și GSP TV.

sport.roAleksandras Cesnavicius dă lovituri după lovituri trustului PRO. După concedierile masive făcute în ultimul an, atât din rândul vedetelor PRO TV, cât și al echipelor tehnice și prin destituirea întregului departament de PR, și concedierea vedetelor Acasă TV, șeful CME România închide și Sport.ro.

Gazeta Sporturilor scrie că 90% din angajații Sport.ro vor fi dați afară, iar cinci reporteri vor fi transferați la departamentul sport al Pro TV.

Sport.ro a luat naștere în martie 2007, după ce Pro TV a cumpărat de la Silviu Prigoană canalul de sport numit ”TV Sport”, lansat pe 27 iulie 2003. TV Sport era primul canal de sport românesc lansat în România.

Al doilea a fost TeleSport, canal înființat de Horațiu Nicolau și care a început să emită în decembrie 2003. În martie 2008, Telesport a fost cumpărat de trustul Realitatea-Caţavencu, controlat de Sorin Ovidiu Vântu. Însă după ce în 2009 nu a putut achiziționa pachetul de meciuri din Liga I, Vântu a renunțat la Telesport iar televiziunea s-a închis în 10 mai 2011.

GSP TV, al treilea canal de sport din România, a fost lansat pe 26 iulie 2008, atunci când Trustul Intact a câștigat alături de consorţiul RCS&RDS drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1. GSP s-a închis și s-a transformat în televiziunea muzicală ZU TV.

Astfel că în acest an se închid două televiziuni de sport: GSP pe 3 aprilie 2014 și Sport.ro pe 1 iulie 2014. Pe piață rămân doi competitori redutabili, Dolce Sport, cu patru canale, și Digi Sport cu trei canale.

>