Breaking news

Portugalia a câştigat Eurovision 2017. Salvador Sobral, grav bolnav, a cucerit Europa cu vocea sa

Salvador Sobral din Portugalia cu piesa Amar Pelos Dois a cucerit sâmbătă noapte la Kiev, concursul Eurovision. Tânărul de 27 de ani, grav bolnav, a cucerit europenii cu vocea sa. Marele perdant al finalei a fost reprezentantul Bulgariei. Iar cea mai mare surpriză a Eurovision 2017 a fost Republica Moldova care s-a clasat pe locul trei, cea mai bună poziţie din istorie.

sorbal salvadorSalvador Sobral a impresionat europenii atât cu vocea sa, cât şi prin povestea vieţii sale. Portughezul este grav bolnav.  Are nevoie de un transplant de inimă și s-a prezentat cu greu la repetiții.

În prima semifinală Salvador Sobral nu a fost în stare să evolueze pe scena principală, fiind nevoit să cânte într-o secțiune specială, așezată pe ringul de dans, pentru că urcarea pe scenă ar fi durat peste trei minute.

În afară de aceasta, interpretul a rugat organizatorii să nu-i bată cu lumina în față. În pofida tuturor greutăților, Salvador a reușit să ajungă în finala concursului unde s-a impus cu un punctaj record, 758 de puncte.

Portughezul a fost pe primul loc şi la juriile naţionale şi la televoting. Locul doi a fost ocupat de Bulgaria cu un total de 615 puncte, iar în mod cu totul neaşteptat, Republica Moldova s-a clasat pe locul trei cu un total de 374 de puncte.

România a fost penalizată serios de juriile naţionale, dar a fost votată masiv de europeni. Piesa Yodel It s-a clasat pe locul cinci la televot. În final, România a ocupat locul 7 cu un total de 282 de puncte.